Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brill bevestigt onlangs bijgestelde prognose

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill blijft in een nieuwe handelsupdate bij zijn onlangs bijgestelde verwachtingen voor 2018. Eind oktober meldde Brill al een teleurstellend derde kwartaal achter de rug te hebben. Het bedrijf verlaagde toen zijn omzet- en winstverwachtingen voor heel dit jaar.

Brill kampt onder meer met hogere kosten. Dat komt voor een belangrijk deel door een vertraagde oplevering van het nieuwe onlineplatform Brill.com. Met de verkopen van ebooks gaat het wel nog steeds goed, aldus Brill. Ook lijkt de markt voor gedrukt materiaal in Europa inmiddels weer wat te herstellen.

Het bedrijf merkt op dat de uiteindelijke jaarcijfers, zoals gebruikelijk, voor een groot deel zullen afhangen van de omzet in november en december. Voor de opbrengsten gaat Brill voorlopig uit van een daling van 1 à 2 procent ten opzichte van de 36,4 miljoen euro van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat komt naar verwachting 20 tot 25 procent onder dat van vorig jaar uit. Toen schreef Brill een winst van 2,3 miljoen euro bij.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links