Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine minnen verwacht op Wall Street

Kleine minnen verwacht op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting met lichte verliezen de nieuwe week aanvangen. Oplopende spanningen tussen westerse mogendheden en Saudi-Arabië, als gevolg van de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi, drukken het sentiment, terwijl ook de handelsspanningen tussen de VS en China voor een negatieve tendens blijven zorgen. De recent opgelopen rentes op obligaties vergroten de mineurstemming onder beleggers.

De in de VS wonende journalist verdween begin deze maand, nadat hij het Saudische consulaat in Istanbul was binnengegaan. President Donald Trump zei Saudi-Arabië zwaar te straffen als zou blijken dat Khashoggi in het consulaat is vermoord.

Verschillende bestuurders van Amerikaanse bedrijven zegden inmiddels al wel hun deelname aan een investeerdersconferentie in Saudi-Arabië later deze maand af. Onder hen de bestuursvoorzitter van JPMorgan Chase Jamie Dimon en Ford-preses Bill Ford. BlackRock-baas Larry Fink en en zijn collega-investeerder Stephen Schwarzman van branchegenoot Blackstone zouden hun aanwezigheid heroverwegen.

Sears

Beleggers verwerken verder de resultaten van Bank of America (BofA). De bank wist het afgelopen kwartaal een recordwinst in de boeken te zetten. BofA profiteerde onder meer van de eerdere belastingverlagingen en de verbeterde economische omstandigheden. Ook de oplopende rentes deden de prestaties van de bank goed.

De geplaagde winkelketen Sears heeft inmiddels faillissementsbescherming aangevraagd. Dit biedt onder meer de mogelijkheid grondig in de schuldenlast in te grijpen, zonder verplichte sluiting van het bedrijf. De afgelopen periode is veel van de beurswaarde van Sears, dat onder meer gebukt gaat onder een aanzienlijke schuldenlast, al verdampt.

Dow Jones

Verder wordt gereageerd op tegenvallende data over de winkelverkopen en iets beter dan voorziene cijfers over de industriële bedrijvigheid in de belangrijke regio New York. Later volgen nog cijfers over de bedrijfsvoorraden. Ook worden Trumps opmerkingen over mogelijk meer Amerikaanse heffingen op Chinese goederen verwerkt.

De beurzen in New York sloten vrijdag met winsten, nadat de graadmeters eerder die week vooral rood kleurden. De leidende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 1,2 procent op 25.339,99 punten. De brede S&P 500 won 1,4 procent tot 2767,13 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 2,3 procent tot 7496,90 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links