Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vrijwel vlakke opening op Wall Street

Vrijwel vlakke opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine uitslagen geopend, nadat de graadmeters op Wall Street vrijdag nieuwe records behaalden. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote bank Citigroup, die daarmee het cijferseizoen in de Verenigde Staten aftrapte.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een kleine min op 27.326 punten. De brede S&P 500 daalde een fractie tot 3012 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 8252 punten.

De handelsontwikkelingen blijven de aandacht van de markt houden. De economie van China groeide in het tweede kwartaal met 6,2 procent, het laagste groeitempo sinds begin jaren negentig. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump moet China zich hierdoor meer meewerkend opstellen in het handelsoverleg. Hij zei daarnaast dat het Aziatische land graag een handelsakkoord wil sluiten.

Overnamegesprekken mislukt

Citigroup ging 1,9 procent omlaag, ondanks meevallende cijfers. Branchegenoten Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley en Bank of America stonden tot 1,6 procent in het rood. Zij komen later deze week met resultaten.

Cyberveiligheidsbedrijf Symantec kelderde meer dan 14 procent, na berichten dat de overnamegesprekken met chipconcern Broadcom (plus 3,2 procent) zijn mislukt door enigheid over de prijs. Eerder deze maand werd door ingewijden nog gemeld dat Broadcom op het punt stond om Symantec over te nemen voor ruim 15 miljard dollar. Symantec is actief op het gebied van antivirussoftware zoals Norton AntiVirus.

Gilead Sciences won 2,5 procent. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf heeft een megadeal gesloten met de in Amsterdam genoteerde samenwerkingspartner Galapagos. Daarbij vergroot Gilead onder meer zijn belang in Galapagos en zal het de komende tien jaar geen overnamebod doen op de onderneming.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links