Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht lagere opening op Wall Street'

'Licht lagere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een licht lagere opening. Beleggers kijken naar de laatste ontwikkelingen in de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China. Verder verwerken ze een aantal macro-economische cijfers, waaronder de detailhandelsverkopen. Ook waren er cijfers van een aantal bedrijven.

De handelsstrubbelingen tussen de VS en China hebben al een aantal dagen de beurzen in hun greep. Maandag kregen de Amerikaanse beurzen een stevige knauw te verwerken toen die strijd leek te escaleren, maar een dag later sloegen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping weer een verzoenendere toon aan en maakten de beurzen weer wat terrein goed.

Beleggers kauwden ook de detailhandelsverkopen, die onverwacht licht daalden. Economen hadden in doorsnee juist op een lichte stijging gerekend. De bedrijvigheid van de industrie in de regio New York groeide wel veel harder dan gedacht. Kort voor de opening van Wall Street komen er nog gegevens over de industriële productie naar buiten. Na een half uur handelen volgen de bedrijfsvoorraden.

Macy's

Warenhuisketen Macy's liet positieve cijfers zien en staat voor een flink hogere opening. De retailer haalde weliswaar een lagere omzet en winst, maar deed het toch beter dan de verwachting van analisten. De vergelijkbare omzet groeide wel.

De Chinese webwinkel Alibaba, die een notering heeft in New York, voerde zijn omzet met ruim de helft op. De winst ging met een derde omhoog. Daarmee ging het tegen de trend van een vertraging in de Chinese economie in.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag met een plus van 0,8 procent op 25.532,05 punten en de breder samengestelde S&P 500 steeg ook 0,8 procent, tot 2834,41 punten. Technologiebeurs Nasdaq kreeg er 1,1 procent bij op 7734,50 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Febo85 15 mei 2019 15:24
    quote:

    TURBO-TA schreef op 15 mei 2019 14:57:

    De aandelenbeurzen in New York staan voor een licht lagere opening. Beleggers kijken naar (wachten op) de laatste (tweets) van Dronkende Trump.
    Eigenlijk bizar dat zo een corrupte imbeciel president van de U naait me Steeds kan worden en ook zoveel invloed heeft op de beurzen met zijn bejaarde seniele twitter uitingen.
    Als hij herkozen wordt en de US nog 4 jaar aan deze idioot vast zit dan wordt de US langzaam een derde wereldland...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links