Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX levert openingswinst in

AEX levert openingswinst in

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam leverde woensdag de openingswinst weer in. Ook de andere Europese beurzen doken in het rood, na het herstel een dag eerder. De hoop dat Washington en Peking in de toekomst toch een deal kunnen bereiken ondanks de recente escalatie van de tarievenstrijd bood aanvankelijk nog steun aan de beurshandel. Op het Damrak werd ABN AMRO lager gezet na publicatie van de kwartaalcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de min op 548,12 punten. De MidKap daalde ook 0,5 procent, tot 764,30 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,6 procent.

ABN AMRO behoorde tot de staartgroep bij de hoofdfondsen met een verlies van 2,1 procent. De bank zag de winst in de eerste verslagperiode van het jaar duidelijk dalen. Dat kwam onder meer omdat vorig jaar nog significante winsten werden geboekt op aandelenparticipaties, bij de investeringsfondsen van het inmiddels verkochte ABN AMRO Participaties.

SnowWorld

Staalconcern ArcelorMittal was de grootste daler in de AEX met een min van 3 procent na een adviesverlaging door Nord/LB. Supermarktbedrijf Ahold Delhaize profiteerde van een adviesverhoging door Bernstein en voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 0,3 procent.

SnowWorld klom 0,9 procent op de lokale markt. De uitbater van ski-hallen heeft de omzet in de belangrijke eerste helft van zijn gebroken boekjaar zien groeien.

RWE

In Parijs daalde Crédit Agricole 3,5 procent. De Franse bank heeft de winst in het eerste kwartaal zien dalen. De resultaten van de Zwitserse maker van bouwmaterialen LafargeHolcim (plus 1,2 procent) vielen wel in de smaak. RWE won 1,5 procent in Frankfurt. Het Duitse energieconcern zag de kwartaalwinst groeien en herhaalde zijn financiële doelen. Reisorganisatie TUI steeg 2,6 procent dankzij goed ontvangen resultaten.

De euro was 1,1202 dollar waard, tegen 1,1212 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent goedkoper op 61,11 dollar. Brentolie zakte 0,6 procent in prijs tot 70,79 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. pmepme 15 mei 2019 09:26
    Het is maar hoe je het bekijkt. >0,9% hoger volgens de opgave. In werkelijkheid staan nu (09.25u) slechts 5 fondsen op winst (de hoogste is 0,54%).
    De enorme weging van aandelen als ASML (13%), Royal Dutch Shell (15%) en Unilever (13%) ING (7,5%) en RELX (7%). Deze 5 aandelen nemen bij elkaar ruim 50% van de totale AEX-index voor hun rekening. Een beweging in één van deze 5 aandelen, heeft dus een enorme invloed op de gehele index. Kortom, wat geeft de AEX eigenlijk weer?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links