Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rode cijfers Lufthansa door brandstofkosten

Gepubliceerd op 15 apr 2019 om 21:25 | Views: 1.556

Air France-KLM 16 jul

9,02 +0,26 (+2,94%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 16 jul

15,29 +0,35 (+2,31%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Lufthansa is in het eerste kwartaal flink in de rode cijfers gedoken. De Duitse luchtvaartmaatschappij had al eerder voor hoog oplopende brandstofkosten gewaarschuwd en houdt dat ook vast aan zijn eerder verlaagde groeiverwachtingen.

De brandstofkosten stegen met 202 miljoen euro ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar eerder. Dat heeft te maken met de hogere olieprijzen. Het verlies voor rente en belastingen kwam uit op 336 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een plus van 52 miljoen euro genoteerd. De omzet was in de voorbije drie maanden 7,9 miljard euro. Een stijging van 3 procent.

De grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland zette vorige maand het mes in de groeiverwachtingen voor 2019. Daarbij werd naast de hogere brandstofkosten gewezen op de lagere ticketprijzen. Om de prijzen op te krikken wordt de capaciteit minder uitgebreid dan eerder gepland.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
LUFTHANSA AG VNA O.N. 100% zegt verkopen 5 stemmen
Air France-KLM 100% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DEUTSCHE LUFTHANSA AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord