Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wessanen uitblinker op Damrak

Wessanen uitblinker op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Wessanen was vrijdag flink in trek op de Amsterdamse beurs door een overnamebod op het natuurvoedingsbedrijf. De Europese beurzen gingen licht omhoog na de koerswinsten een dag eerder. De aandacht bleef uitgaan naar de brexit, waarvan de deadline mogelijk wordt uitgesteld.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 546,54 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 778,22 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt klommen tot 0,3 procent.

De FTSE-index in Londen won 0,5 procent. Het Britse Lagerhuis nam donderdagavond een motie aan om de brexitdeadline te verlengen. Het is nu aan de EU-leiders van de 27 andere lidstaten om unaniem in te stemmen met het verzoek tot uitstel van de huidige deadline van 29 maart.

Uitblinker

Wessanen steeg bijna 18 procent tot 11,71 euro bij de kleinere bedrijven. Het bedrijf is in gesprek met een consortium onder leiding van investeerder PAI Partners over een overnamebod van circa 880 miljoen euro. Het bod bedraagt 11,50 euro per aandeel. Volgens het natuurvoedingsbedrijf is het niet zeker dat er een transactie zal plaatsvinden. Het aandeel Wessanen sloot donderdag al 5 procent hoger.

Koploper bij de hoofdfondsen was kabel- en telecombedrijf Altice Europe met een winst van 2 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van 0,7 procent.

H&M

Het Duitse fintech-bedrijf Wirecard zakte 6 procent in Frankfurt na een adviesverlaging door Citi. Volkswagen daalde 0,6 procent. De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC spant een rechtszaak aan tegen het Duitse autoconcern vanwege het emissieschandaal.

Hennes & Mauritz (H&M) zakte 3,2 procent in Stockholm na tegenvallende omzetcijfers over het eerste kwartaal. In Brussel won Greenyard 7 procent. Het Belgische groenten- en fruitconcern gaat dit jaar tot 422 banen schrappen als onderdeel van een reorganisatie om de resultaten te verbeteren en kosten te besparen.

De euro was 1,1326 dollar waard, tegen 1,1301 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent tot 58,88 dollar. Brent kostte 0,5 procent meer op 67,53 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:48 Positieve dag op Beursplein 5
  2. 10:56 AEX in het groen ondanks koersval Akzo en Randstad

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links