Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street licht lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York stonden donderdag tussentijds licht lager. Op Wall Street wisten Disney en 21st Century Fox de aandacht op zich gericht, na een miljardendeal. Verder verwerkten beleggers verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).

De Dow-Jonesindex stond halverwege de sessie vrijwel vlak op 24.581 punten. De bredere S&P 500 leverde 0,1 procent in tot 2660 punten. Schermenbeurs Nasdaq kwam ook nauwelijks van zijn plaats op 6874 punten.

Disney neemt voor ruim 52 miljard dollar in aandelen de studio- en televisieproductietak van 21st Century Fox, het concern van mediamagnaat Rupert Murdoch, over. Volgens kenners zal de overeenkomst tussen Disney en Fox ,,Hollywood volledig op zijn kop zetten". Geruchten over een akkoord tussen de twee deden al enige tijd de ronde, maar zowel Disney als 21st Century Fox wilde daar nooit echt op reageren. Het aandeel Disney won 2,5 procent, 21st Century noteerde 4,6 procent in de plus.

Teva

Farmaceut Teva ging bijna 12 procent omhoog. Het bedrijf kondigde aan het mes te zetten in de organisatie om zijn schulden te verminderen. Een kwart van het personeel verliest zijn baan doordat het bedrijf meerdere locaties wil sluiten. Ook trapt Teva op de rem bij het uitkeren van dividend.

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines (plus 2,8 procent) plaatste een omvangrijke order bij vliegtuigmaker Airbus. De Amerikanen hebben honderd vliegtuigen van het type A321 neo besteld, met daarbij de optie voor nog eens honderd stuks. Airbus-concurrent Boeing steeg 0,7 procent.

Axalta

Verfconcern Axalta verloor 0,4 procent. Het bedrijf kwam met een financiële update naar buiten en hield de deur op een kier voor gesprekken met zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel.

Op de macro-agenda stonden onder meer cijfers over de ww-aanvragen, bedrijfsvoorraden, winkelverkopen, de bedrijvigheid van de Amerikaanse economie en de importprijzen.

De euro was 1,1798 dollar waard, tegen 1,1776 bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie ging 0,4 procent duurder van de hand voor 56,85 dollar. Brentolie steeg 0,6 procent tot 62,82 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links