Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine minnen op beurzen na rentebesluit ECB

Kleine minnen op beurzen na rentebesluit ECB

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen kwamen donderdag nauwelijks van hun plaats na de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank (ECB). Beiden hielden hun belangrijkste rentetarieven zoals verwacht ongewijzigd. Verder reageerde beleggers op de renteverhoging door de Fed in de VS een dag eerder.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,1 procent in de min op 550,13 punten. De MidKap daalde een fractie procent tot 826,64 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,2 procent.

Marktkenners hielden er alom rekening mee dat de ECB nu niet zou tornen aan de rente. Op de beurzen was dan ook weinig beweging te zien toen het nieuws bekend werd. Ook de koers van de euro kwam amper van zijn plaats.

Altice

Vastgoedconcern Unibail-Rodamco was met een min van 1,3 procent de grootste daler in de AEX, na een adviesverlaging. Ook biotechnoloog Galapagos hoorde bij de verliezers. Tankopslagbedrijf Vopak ging aan kop met een plus van 1,4 procent.

Kabel- en telecomconcern Altice kende weer een sessie van uitersten. Het aandeel stond ondertussen 1,1 procent hoger ondanks een verkoopadvies van Société Générale.

Gemalto

Gemalto won 0,5 procent. De digitaal beveiliger wijst het overnamevoorstel van 4,3 miljard euro van zijn Franse branchegenoot Atos af. Volgens Gemalto vormt het ongevraagde bod niet de basis om ,,constructief'' met elkaar om tafel te gaan. Atos liet na de afwijzing weten nog steeds achter zijn overnamevoorstel te staan.

Bij de kleinere bedrijven won Heijmans 3,4 procent. De bouwer gaat 377 huurwoningen ontwikkelen en bouwen voor Vesteda. Van Lanschot Kempen klom ruim 1 procent. De vermogensbeheerder keert op 20 december ruim 41 miljoen euro uit aan aandeelhouders. Per aandeel zal het bedrijf 1 euro overmaken.

Euro

In Frankfurt zakte Steinhoff daalde 14 procent. De geplaagde woongigant gaat de financiële resultaten over 2016 herzien. Volgens het bedrijf kan niet op de eerder gepubliceerde cijfers worden vertrouwd. Het concern neemt naar eigen zeggen de nodige stappen om de kwestie op te lossen.

Vliegtuigmaker Airbus verloor in Parijs verder een fractie, ondanks een omvangrijke order van luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines.

De euro was 1,1810 dollar waard, tegen 1,1767 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie koste 0,5 procent minder op 56,32 dollar. Brentolie was juist een fractie duurder op 62,45 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links