Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Adyen onderuit op rood Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Betalingsbedrijf Adyen was woensdag een opvallende daler op een rood Damrak. Elders in Europa gingen graadmeters ook omlaag. Onder meer zorgen over de ontwikkelingen rondom de brexit en de Italiaanse begrotingsplannen drukten het sentiment.

De AEX-index in Amsterdam sloot de sessie 0,5 procent lager op 527,14 punten. De MidKap daalde, mede door de stevige koersval van Adyen, 1 procent tot 724,61 punten. Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,7 procent. De hoofdindex in Milaan eindigde met een min van 0,7 procent.

Verzekeraars NN en Aegon stonden met verliezen van respectievelijk 2,1 en 1,6 procent bij de sterkste dalers in AEX. Verfreus AkzoNobel was de koploper met een winst van 1,6 procent.

Beleggers verrast

Adyen verloor bij de middelgrote fondsen dik 9 procent van zijn beurswaarde. Volgens analisten van Bryan Garnier zijn beleggers verrast door het besluit van indexsamensteller MSCI om het betaalbedrijf niet op te nemen in zijn toonaangevende indices. Daar werd wel op gerekend. Fugro was de koploper in de MidKap na een strategie-update. Het aandeel van de bodemonderzoeker won 4,7 procent.

Autobedrijf Stern Groep verloor bij de kleinere fondsen 1,7 procent. Het garage- en leasebedrijf heeft last van de strengere regels voor uitstoot van auto's in Europa. De omzet blijft daardoor achter bij de eigen verwachtingen. Ook moeten hogere kosten worden gemaakt.

Importtarieven

In Frankfurt stegen de Duitse automakers BMW en Daimler 1 en 0,8 procent nadat de Amerikaanse regering had laten weten af te zien van importtarieven op nieuwe auto's. Farmaceut Merck klom 4,8 procent na een verhoging van de omzetverwachting.

De resultaten van het Duitse energieconcern RWE (plus 0,8 procent) werden ook goed ontvangen. In Parijs vielen de kwartaalcijfers van telecomconcern Iliad (plus 10 procent) in de smaak bij beleggers.

De euro was bij het slot 1,1314 dollar waard, tegen 1,1285 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden op na berichten dat oliekartel OPEC overweegt om de olieproductie weer te verlagen om de prijs te stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 56,79 dollar. Brentolie werd 2,1 procent duurder op 66,86 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:25 Rentevrees en geopolitiek duwen AEX weg van record
  2. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links