Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Amerikaanse banken in schijnwerpers op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan woensdag naar verwachting voor een vlakke opening. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar de bankensector na kwartaalresultaten van Goldman Sachs, Bank of America en Wells Fargo. Verder blijft de blik gericht op de ontwikkelingen rond de corona-uitbraak en een mogelijk steunpakket voor bedrijven.

Goldman Sachs wist de voorbije periode te profiteren van flink meer activiteit op de financiële markten. De zakenbank verdubbelde zijn winst bijkans. Wells Fargo en Bank of America hadden juist te kampen met een gezakte winst. Beide banken moesten veel geld opzij zetten voor leningen die mogelijk nooit meer worden terugbetaald. Dinsdag waren branchenoten JPMorgan Chase en Citigroup al met hun kwartaalcijfers gekomen.

Zorgverzekeraar UnitedHealth heeft eveneens een kijkje in de boeken gegeven. Verder gaan er geruchten dat olieconcern ConocoPhillips zint op een overname van exploratiebedrijf Concho Resources. De twee zouden hierover met elkaar in gesprek zijn.

Eli Lily

Eli Lilly wist ook de aandacht op zich gericht. De farmaceut heeft onderzoek naar een mogelijke behandeling van Covid-19 stilgelegd, omdat er zorgen over de veiligheid van het middel zijn gerezen. Voorlopig worden daarom geen nieuwe deelnemers voor de klinische tests geworven.

Er was ook positief nieuws in de strijd van farmaceuten tegen het coronavirus. Moderna liet weten dat een kandidaatvaccin van het bedrijf in aanmerking komt voor de indiening van een aanvraag voor een vergunning van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

De graadmeters in New York zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. De stemming werd gedrukt door het uitblijven van zicht op een akkoord over aanvullende economische steun in de VS tegen de coronacrisis. Daarnaast was er sprake van tegenslag bij onderzoek naar één van de mogelijke vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent lager 28.679,81 punten. De breed samengestelde S&P 500 gaf ook 0,6 procent prijs tot 3511,93 punten en techbeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 11.863,90 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links