Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Europa doen stap terug

Beurzen Europa doen stap terug

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag in de min. Ook elders in Europa kleurden graadmeters rood. Beleggers zijn nog altijd bevreesd vanwege het rondwarende coronavirus. Verschillende landen en regio's scherpen de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan aan.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel in New York 1,7 procent in het rood op 569,16 punten. De MidKap verloor 1,2 procent tot 763,02 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs raakten tot 1,7 procent kwijt. De hoofdindex in Londen hield het verlies beperkt tot 0,5 procent. De Britse economie krabbelde in mei voorzichtig op na de krimp van ruim 20 procent in april door de coronacrisis.

De AEX-index werd aangevoerd door verzekeraars NN Group en ASR die tot 1,3 procent wonnen. Ook Albert Heijn-moeder Ahold Delhaize (plus 0,9 procent) stond bij de winnaars, geholpen door de positieve halfjaarcijfers van Jumbo. De grote concurrent in Nederland profiteerde de voorbije maanden van hamsterwoede onder consumenten door de coronacrisis.

Chipsector

Verder stonden bedrijven in de chipsector onder druk in navolging van de koersverliezen bij Amerikaanse sectorgenoten een dag eerder. In de AEX verloren ASMI en ASML tot 3,2 procent. In de MidKap stond BE Semiconductor bij de sterkste verliezers met een min van 3,9 procent.

Optiekbedrijf GrandVision verloor de middelgrote bedrijven 0,6 procent. Volgens zakenkrant Financial Times eist de Europese Commissie dat brillengigant EssilorLuxottica (min 2,1 procent) winkels in Italië en Nederland of Frankrijk verkoopt, anders mag de overname van GrandVision niet doorgaan wegens mededingingsbezwaren. In Nederland bezit GrandVision onder meer de ketens Pearle en Eye Wish.

HelloFresh

In Frankfurt stond HelloFresh (plus 0,9 procent) na een eerdere dip weer in de plus. De Duitse maaltijdpakkettenbezorger heeft dankzij de coronacrisis een sterk tweede kwartaal achter de rug en schroefde zijn verwachtingen voor heel 2020 verder op.

Swatch won 0,5 procent in Zürich. De Zwitserse horlogemaker leed in het eerste halfjaar een flink verlies doordat wereldwijd winkels de deuren moesten sluiten als gevolg van het coronavirus. Het bedrijf sneed versneld in zijn winkels en personeelsbestand en verwacht over heel 2020 wel winstgevend te zijn.

De euro stond op 1,1378 dollar, tegen 1,1359 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 39,87 dollar. Brentolie daalde 0,1 procent in prijs tot 42,65 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:12 AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal
  2. 08:15 AEX gaat lagere opening tegemoet en paniekbarometer loopt op 8

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 juli 2020 16:15
    Ik blijf bij echt geld fysiek goud en zilver dat is het enige echte geld en daar zullen ook nu alle Centrale Banken over de hele wereld weer toe gedwongen worden om een vorm van goudstandaard in te voeren om het vertrouwen in geld terug te krijgen.

    Hahahaha een bovenwoning in Utrecht, gisteren op tv, van 64 M2 voor 1.100.000,- gulden wie had dat ooit gedacht.

    Goud stijgt niet het is het FIAT geld wat steeds sneller zijn waarden aan het verliezen is.
  2. Mr_Baldy 14 juli 2020 16:53
    ik denk dat de expiratie zo rond dit niveau zal zijn voor de aex zolang VS niet heel raar gaat doen. Ben wel benieuwd of maandag de koers eindelijk losgelaten word, zodat er eindelijk wat stoom afgeblazen kan worden. je ziet nu toch dat de opwaartse kracht aan het afnemen is en topvorming zichtbaar wordt
  3. Cheff 14 juli 2020 17:06
    quote:

    Studentenrekening schreef op 14 juli 2020 16:26:

    De aandelenbeurzen zijn nog volatieler dan de crypto's. Teken dat we aan de top zitten en alles puur sentiment is. We kunnen hard vallen vanaf hier.
    Maar ook net zo hard weer omhoog. Dat is tegenwoordig het hele beurssentiment.
    Pure emotie waar geen touw meer aan vast te knopen is.
  4. Mr_Baldy 14 juli 2020 17:10
    wat een ophef gisteren om de belachelijke stijging en nu lijkt het weer een belachelijke daling terwijl vanaf vrijdag we niks zijn opgeschoten. niet om hoog en niet omlaag. dag ritjes zijn leuk je moet er alleen optijd uit zijn voor de dag sluit. maar op dit moment is dat ook erg gevaarlijk spel. ik doe het alleen met een klein bedrag om wat bezig te blijven, de rest blijft op de plank, dus zet niet echt zode aan de dijk :D.
  5. forum rang 4 Jopie1962 14 juli 2020 17:20
    quote:

    Felix66 schreef op 14 juli 2020 16:15:

    Ik blijf bij echt geld fysiek goud en zilver dat is het enige echte geld en daar zullen ook nu alle Centrale Banken over de hele wereld weer toe gedwongen worden om een vorm van goudstandaard in te voeren om het vertrouwen in geld terug te krijgen.

    Hahahaha een bovenwoning in Utrecht, gisteren op tv, van 64 M2 voor 1.100.000,- gulden wie had dat ooit gedacht.

    Goud stijgt niet het is het FIAT geld wat steeds sneller zijn waarden aan het verliezen is.
    Dat wordt weer poetsen vanavond, Felix !!
    Dat zilver slaat zó maar zwart uit, en dan kun je het niet meer bij de bakker omruilen voor een halfje-bruin.
  6. Mr_Baldy 14 juli 2020 20:21
    quote:

    Maatbeleg schreef op 14 juli 2020 19:41:

    Asml gaat morgen publiceren. En ze wegen nogal zwaar in de index. Kan alle kanten op.
    nee hoor tegenwoordig kan het nog maar 1 kant op en dat is omhoog.
    zelfs als ASML minder goeie cijfers brengt zullen ze stijgen let maar op, omlaag is tegen woordig maar 1 dag in de week of minimaal. ook vandaag was het een zeer vreemde dag met grote uitslagen omhoog en omlaag. Ik gok morgen weer op een groene dag
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

872,96 11:27
-11,11 -1,26%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links