Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed-bestuurder: vooruitzicht VS stabiel ondanks risico virus

Fed-bestuurder: vooruitzicht VS stabiel ondanks risico virus

CLEVELAND (AFN) - Bestuurder Loretta Mester van de Federal Reserve Bank van Cleveland houdt vast aan haar vooruitzichten voor de economische groei in de Verenigde Staten dit jaar, ondanks de risico's rond het nieuwe coronavirus. Dat verklaarde de beleidsmaker van de koepel van Amerikaanse centrale banken aan persbureau Bloomberg.

Mester blijft vooralsnog uitgaan van een groei in de VS met circa 2 procent dit jaar. "Ik zie het coronavirus nu nog vooral als een risico voor die verwachting. Er kan een impact komen op de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal, maar ik stel mijn prognoses nog niet neerwaarts bij." Voorzitter Jerome Powell van de Fed zei eerder deze week in het Amerikaanse Congres de situatie rond het coronavirus nauwlettend te volgen. De besmettelijke ziekte kan voor tegenwind voor de Amerikaanse economie zorgen vanwege bijvoorbeeld verstoringen van de toeleveringsketen en druk op de vraag.

Mogelijk kan de druk op de Fed om de rente verder te verlagen toenemen door de negatieve impact van het virus op de Amerikaanse economie, na drie renteverlagingen vorig jaar. Op de financiële markten groeit inmiddels de verwachting dat de Fed later dit jaar met een nieuwe renteverlaging zal komen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 15 februari 2020 21:28
    Iedereen in zo’n functie moet positief blijven over de economie. Stel je voor dat de beleggers het door krijgen dat het veel opgepompte lucht is die in aandelen zit en enkel door renteverlagingen en bijdruk programma’s ondersteund wordt.
    Als de VS de rente verlaagd en de inflatie zou juist stijgen, dan is ook dat een probleem.

    En de Yanks en de EU beleggers denken dat het altijd ondersteund kan blijven door de Fed en ECB, maar ook dat stopt toch echt een keer. Dan is er in elk geval in de EU niets meer te stimuleren. De Fed kan nog iets de rente verlagen, wat dan tot grote vreugde van Trump is, omdat de rente op de staatsschuld giga hoog is geworden wat hij mede aan zichzelf te danken heeft door de absurde belastingverlaging.

    Het worden roerige tijden. Als je een zonnebril met roze glazen hebt, kan je zelfs van negatief sentiment, positief beïnvloed worden. Het is oppassen geblazen op de beurzen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links