Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Royal Bank of Scotland gaat door als NatWest

Gepubliceerd op 14 februari 2020 10:31 | Views: 1.983

EDINBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) wil zijn naam veranderen in NatWest. Dat is de naam van een andere bank die sinds 2000 onderdeel van de groep uitmaakt. Met de naamswijziging slaat de nieuwe topvrouw Alison Rose een koers in richting een meer op consumenten gerichte bank. NatWest is een veel groter consumentenmerk in het Verenigd Koninkrijk dan RBS.

RBS, dat al sinds de oprichting in 1727 die naam voerde, raakte door de overname van ABN AMRO in 2007 en de financiële crisis in grote problemen en moest door de Britse overheid worden gered. Die heeft nog altijd de meerderheid van de aandelen in handen.

Afgezien van de nieuwe naam snijdt de bank ook flink in de omvang van zijn zakenbank. Daarnaast moeten de kosten omlaag. Verder streeft de instelling een iets lagere winstgevendheid na dan eerder. Die bijstelling is volgens de bank te wijten aan langzame groei zolang de brexit nog niet helemaal afgerond is.

RBS boekte in 2019 een operationele winst 4,2 miljard pond, omgerekend zo'n 5,1 miljard euro.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare