Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VodafoneZiggo overtreft eigen verwachtingen

Gepubliceerd op 14 februari 2020 09:04 | Views: 1.791

KPN 11:35

2,05 +0,00 (+0,20%)

UTRECHT (AFN) - VodafoneZiggo heeft aan zijn doelstellingen voor dit jaar voldaan door een sterk laatste kwartaal. VodafoneZiggo trok opnieuw meer klanten en ook het aantal klanten dat zowel mobiele telefonie van Vodafone als thuisdiensten van Ziggo afnam steeg verder.

De omzet van VodafoneZiggo ging in heel 2019 met 1 procent omhoog tot 3,9 miljard euro. Het bedrijf heeft dat te danken aan sterke prestaties bij Ziggo en een herstel van de groei bij Vodafone. Het operationeel resultaat daalde met 4 miljoen euro op jaarbasis tot 106 miljoen euro.

Het aantal nieuwe klanten bedroeg vorig jaar per saldo 191.000. Financieel directeur Ritchy Drost merkt daarbij op dat het aantal klanten dat vertrok historisch laag lag.

Hollands Nieuwe

Van de klanten die kabeltelevisie, vast internet of vaste telefonie afnemen van Ziggo heeft 40 procent nu ook mobiele telefonie van Vodafone, andersom gaat het zelfs om bijna driekwart van de Vodafoneklanten die ook Ziggo in huis hebben gehaald. Die percentages kunnen nog omhoog, denkt Drost. Ook klanten van VodafoneZiggo's goedkope mobiele label Hollands Nieuwe kunnen gebruik maken van de voordelen die het bedrijf biedt bij dergelijke samengestelde abonnementen.

Klanten van Ziggo kiezen in de gebieden waar de kabelaar zijn nieuwe snelle Giganet-abonnement aanbiedt, gemiddeld voor snellere pakketten. Giganet, dat snelheden tot 1 Gigabit biedt, komt nog dit jaar in de meeste Nederlandse steden beschikbaar. Volgend jaar moet ook de rest van het land het snelste Ziggo-abonnement kunnen afsluiten.

Beter dan KPN

Voor dit jaar verwacht Vodafone het bruto bedrijfsresultaat met tussen de 2 en 3 procent te laten groeien. Die groei was in 2019 nog 4 procent. Dat komt volgens Drost omdat de integratie tussen Vodafone en Ziggo dit jaar moet worden afgerond en dat daar de nodige investeringen voor moeten worden gemaakt. Het bedrijf wil verder tussen de 400 miljoen en 500 miljoen euro teruggeven aan zijn aandeelhouders.

Analisten van ING concluderen dat VodafoneZiggo zowel qua klantengroei als omzetgroei het beter doet dan marktleider KPN. Ook is VodafoneZiggo volgens de marktvorsers winstgevender. De doelen voor 2020 van de nummer twee op de markt zijn daarnaast ambitieuzer dan die van KPN.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare