Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst- en omzetgroei voor Ordina

NIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft vorig jaar zowel de winst als de omzet zien stijgen. Daarbij was in zowel Nederland als België sprake van een groei van de opbrengsten, zo bleek donderdag uit een handelsbericht.

Ordina zette een winst in de boeken van 6,9 miljoen euro, tegen 3,1 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 4,8 procent naar 358,5 miljoen euro. Daarbij dikte de omzet in Nederland met 1,6 procent aan tot 256,4 miljoen euro en in België met 13,8 procent tot 102,1 miljoen euro.

Topman Jo Maes sprak van een succesvol jaar. Hij constateerde dat in Nederland de marges zijn gestegen en de tarieven verbeteren. Ordina stelt een dividend voor van 0,05 euro per aandeel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 februari 2019 08:27
    België blijft de kartrekker, want de cijfers van Nederland zijn verre van goed. In Nederland hebben ze de tarieven iets op kunnen voeren, maar kennelijk niet meer werk kunnen aantrekken. Zonder België was Ordina kansloos geweest, terwijl dat 10 jaar geleden nog maar een heel klein stuk van het bedrijf was. De nieuwe CEO heeft de koers en cultuur in Nederland onvoldoende weten te wijzigen en dat hoor je ook van medewerkers.
  2. Nuchtertransparant 14 februari 2019 09:31
    6,9 miljoen winst op 358,5 miljoen omzet: 1,9%!!!!!!!! Ik ben heel goed thuis in de ICT wereld daar waar het consulting & services betreft. Zie heel veel bedrijven. En de benchmark voor een gezonde EBITDA op minimaal 15% en in 9 van de 10 gevallen op rond de 20%. Dat is inderdaad voor belastingen etc. alleen zelfs dan blijven ze ver boven de 10%. Zelfs Randstad (een uitzender) doet het vele malen beter. Of de kostenstructuur is nog steeds veel te hoog of de marge op de medewerkers ligt veel te laag (tarief, kosten of aantal facturabele uren). Vermoedelijk een te laag tarief omdat ze grote mantelovereenkomsten gekocht hebben tegen veel te lage tarieven. In de PE sfeer zou dit bedrijf op maximaal 4,5 tot 5 keer de EBITDA gewaardeerd worden. Oftewel de koers staat nog steeds veel te hoog.....
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links