Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'VS willen journalist minder tijd geven met macro-cijfers'

WASHINGTON (AFN) - De regering-Trump wil naar verluidt journalisten minder tijd geven om zich voor te bereiden op koersgevoelige macro-economische data. Dat meldde bronnen in Washington aan persbureau Bloomberg.

Nu nog kunnen journalisten banencijfers en andere data bij het arbeidsdepartement 30 tot 60 minuten voor publicatie inzien in een beveiligde ruimte. Die tijd gebruiken verslaggevers om stukken klaar te zetten. Dit kan op apparatuur dat is losgekoppeld van het internet. De verbindingen worden op het moment dat het embargo afloopt weer hersteld.

De Amerikaanse regering zou onder meer overwegen computers uit de beveiligde ruimte te bannen. Daarmee wordt het vermogen van mediabedrijven om uitgebreide berichten te publiceren op het exacte tijdstip van bekendmaking ingeperkt. Critici menen dat de verschuiving een wedloop tussen flitshandelaren kan stimuleren om de cijfers als eerste te krijgen en zodoende voordeel te halen uit de gegevens. Dat roept volgens de mediapartijen vragen op over de billijkheid op de financiële markten.

De regering-Obama probeerde in 2012 journalisten te verplichten op overheidscomputers te werken. Na protesten van mediabedrijven werd dat plan geschrapt. Bij het Amerikaanse ministerie van Landbouw werd de werkwijze eerder al wel aangepast.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links