Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'VS houden Chinese importheffingen voorlopig in stand'

WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten lijken niet van plan om eerder ingevoerde importheffingen op Chinese goederen te schrappen als onderdeel van de fase 1-handelsovereenkomst waar woensdag de handtekeningen onder gezet moeten worden. Persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat huidige tarieven zeker tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november in stand blijven.

Eerder kwamen berichten naar buiten dat de VS wel deels heffingen terugdraait als onderdeel van de te tekenen overeenkomst. Volgens de bronnen willen de VS er echter zeker van zijn dat China zich aan de afspraken houdt. Een eventuele verlaging van heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten zal dan ook afhangen van de welwillendheid van Peking, zo klinkt het. China beloofde onder meer miljarden aan Amerikaanse landbouwproducten te kopen.

Wel ziet Washington af van extra heffingen op nog eens 120 miljard dollar aan goederen uit China. Na de ondertekening woensdag worden meer details van het 86-pagina's tellende document bekendgemaakt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 14 januari 2020 21:18
    Als de deal niet doorgaat omdat de yanks de importheffingen niet deels opheffen en de Chinezen daarom niet willen tekenen, dan knalt de beurs weer een stuk terug. China kan zich afvragen of de importheffingen er op blijven na het zetten van de handtekening. Dat is de keerzijde.
  2. forum rang 4 Nel 14 januari 2020 23:32
    In verschillende berichtgevingen de afgelopen maanden was al bekend dat de huidige importheffingen blijven staan en dat het om de nieuwe zou gaan .

    Niks aan de hand en een poging tot onrust te zaaien

    De vraag is of men goodwill wil opbouwen?maar zoals het al eeuwen gaat komt er een tijd dat de Vs het stokje moet over geven aan de nieuwe macht.
  3. [verwijderd] 15 januari 2020 12:54
    Als er getekend is dan moet gecontroleerd worden of na enige tijd men ook datgene doet waar men voor getekend heeft. Dit gebeurt natuurlijk door beide landen. Dus beiden willen garanties hebben dat het wordt nagekomen.
    Men kan niet naar een onpartijdig tribunaal gaan om dit op te lossen.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links