Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken in schijnwerpers op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers verwerken een eerste stroom aan bedrijfsresultaten, waaronder die van grote banken en luchtvaartonderneming Delta Air Lines. Verder zijn beleggers gespitst op de aanstaande ondertekening van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China later deze week. Als de krabbels zijn gezet, komen naar verwachting ook meer details over de overeenkomst naar buiten.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel vlak op 28.909 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,1 procent tot 3284 punten en techbeurs Nasdaq gaf 0,1 procent prijs tot 9265 punten.

Bij de banken was er een hogere opening voor JPMorgan Chase (plus 1,1 procent). De bank profiteerde de voorbije maanden vooral van goede resultaten bij de zakenbankdivisie. Met name de handel in obligaties en aandelen legde de bank geen windeieren op. Het aandeel Citigroup won 1,3 procent. Die bank had de wind mee in zijn divisie voor obligatiehandel, terwijl de Amerikaanse consumententak sterk groeide.

Wells Fargo speelde in de vroege handel bijna 4 procent kwijt. Die bank zag de winst in het vierde kwartaal meer dan halveren. De grote hypotheekverstrekker had moeite om te groeien nu de rentes lager zijn geworden. Ook moest Wells Fargo flinke kosten maken als gevolg van rechtszaken over een aantal schandalen.

Delta Air Lines (plus 3,4 procent) haalde een hogere winst op een recordomzet. De luchtvaartmaatschappij profiteerde onder meer van het feit dat het bedrijf geen gewraakte Boeing 737 MAX-vliegtuigen in zijn vloot heeft. Daardoor hoefde Delta geen extra kosten te maken, maar wel wist het concern reizigers af te snoepen van rivalen die de 737 MAX wel aan de grond moeten houden.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links