Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kiadis fors onderuit op Damrak

Kiadis fors onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kiadis Pharma is woensdag hard onderuit gegaan op de Amsterdamse beurs na de bekendmaking dat het biotechbedrijf de ontwikkeling van ATIR101 staakt. Het Amsterdamse bedrijf gaat zich in plaats daarvan toeleggen op therapieën op basis van zogeheten natural killer cells, maar kreeg daarmee de handen van beleggers niet op elkaar.

Een analist van KBC Securities vatte het nieuws als volgt samen: "ATIR101 in de prullenbak, terug naar de tekentafel". De grote tegenvaller heeft te maken met het feit dat een concurrerende behandeling voor leukemiepatiënten die een beenmergtransplantatie krijgen veel effectiever blijkt dan waar Kiadis van uitging bij de start van de ontwikkeling van zijn middel. Daardoor zou nu veel meer onderzoek nodig zijn om de effectiviteit van ATIR101 aan te tonen.

In de pijplijn zitten nu concreet twee middelen op basis van natural killer cells. Met K-NK002 richt Kiadis zich ook op een ondersteunende behandeling voor beenmergtransplantaties bij leukemiepatiënten, alleen dan op een andere manier en met een ander middel op basis van natural killer cells. Daarmee wordt volgend jaar een fase 1/2-onderzoek opgestart. Ook K-NK002 heeft te maken met leukemie.

Terughoudende blikken

Volgens een analist van NIBC zal de stap van Kiadis zorgen voor terughoudende blikken ten aanzien van natural killer cells. De marktkenner wijst ook op de grotere moeilijkheden voor Kiadis om onderzoek te financieren.

Kiadis verloor sinds eind mei tot het slot van de beurs op dinsdag al 80 procent van zijn beurswaarde. Woensdagochtend stond Kiadis omstreeks 10.05 uur nog eens 31,5 procent lager op 1,52 euro.

KBC handhaaft zijn verkoopadvies en heeft het koersdoel vooralsnog op 3,50 euro staan. NIBC verlaagde zijn advies van neutral naar sell en schroefde het koersdoel terug van 2,50 naar 1,00 euro. Een analist van Piper Jaffray verlaagde het beleggingsadvies voor Kiadis van neutral naar overweight.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14:41 Beursblik: scheurtjes in het Goldilocks scenario
  2. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ruud De Vlieger 20 november 2019 17:07
    Als je wist, wat er met de indexen allemaal gebeurt en wel degelijk gemanipuleerd wordt en dit ook allemaal zou kunnen weerleggen en zelf ook kan ontdekken, maar de meeste niet (willen) zien. Meestal psychologisch niet kunnen geloven of vooroordelen hebben en hierdoor mogelijk, zelf de steeds dezelfde patronen niet kunnen analyseren, loop achter de feiten aan.

    Het belangrijkste is, wanneer en waarom en hoe het gebeurt, zelf de patronen steeds zelf kan ontdekken, maar weinige deze eigenschappen blijkbaar hebben.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,90 14:44
-4,46 -0,52%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links