Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koers Accell flink omhoog op Damrak

Koers Accell flink omhoog op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Fietsenbedrijf Accell was dinsdagmiddag de grote uitblinker op de beurs in Amsterdam na een gedeeltelijk bod van Pon op het fietsenbedrijf. Verder ging de aandacht uit naar de brexit-perikelen en de Italiaanse begrotingsplannen. De meeste Europese aandelenbeurzen gingen licht vooruit.

De AEX-index op Beursplein 5 stond omstreeks 15.45 uur 0,2 procent hoger op 527,34 punten. De MidKap ging 0,4 procent vooruit tot 730,80 punten. Londen, Parijs en Frankfurt klommen tot 0,6 procent. De beurs in Milaan noteerde 0,4 procent in de plus. De Italiaanse regering heeft tot middernacht om een herziene begroting in Brussel in te leveren.

Accell kreeg er bij de kleinere bedrijven ruim 25 procent aan beurswaarde bij. Handelshuis Pon, dat eerder poogde de fietsenfabrikant in zijn geheel in te lijven, mikt nu op een belang van maximaal 20 procent. Pon is onder meer eigenaar van fietsenmerk Gazelle. Biedprijs op de aandelen Accell is 19 euro per stuk. Dat is fors minder dan de ruim 30 euro per aandeel die Pon eerder wilde neertellen voor heel Accell. Het bestuur van Accell gaat praten met Pon. Het bedrijf wilde in een verklaring nog niet inhoudelijk reageren op de bieding.

Verdubbeling

In de AEX stond Ahold Delhaize (plus 1,2 procent) in de belangstelling. Het supermarktconcern mikt voor 2021 op een omzet uit onlineverkopen van circa 7 miljard euro. Dat zou een verdubbeling betekenen van het huidige niveau, werd bekendgemaakt voorafgaand aan een beleggersdag in New York.

Takeaway.com was verder een sterke daler in de MidKap. De maaltijdbestelsite verloor meer dan 5 procent na een adviesverlaging door Bank of America Merrill Lynch.

Koerswinst telecomreus

De handelsupdate van de Britse telecomreus Vodafone werd in Londen beloond met een koerswinst van bijna 7 procent. In Frankfurt zakte Bayer dik 3 procent. Het Duitse chemieconcern sloot het derde kwartaal wel af met een fors hogere omzet. Dit kwam vooral door de bijdrage van het eerder overgenomen Monsanto.

De euro bleef was 1,1270 dollar waard, tegen 1,1252 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,2 procent minder op 58,65 dollar. Brentolie zakte ook 2,2 procent in prijs, tot 68,57 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Accell Group aug '22
    57,550
    0,00% 0,000
  2. AEX 17 apr
    865,35
    -1,07% -9,32

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links