Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grote afschrijving LeasePlan in Turkije

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse autoleasemaatschappij LeasePlan heeft in het derde kwartaal de winst flink zien dalen. Dat kwam door een forse afschrijving op de Turkse activiteiten vanwege de sterke waardedaling van de Turkse lira.

LeasePlan kondigde begin oktober aan naar de beurzen in Amsterdam en Brussel te willen, maar een week later werden de plannen afgeblazen. Naar eigen zeggen was dat vanwege de slechte omstandigheden op de aandelenmarkten. Het in 1963 opgerichte LeasePlan is een van de grootste leasemaatschappijen in de wereld.

De afschrijving in Turkije bedraagt 73 miljoen euro, zo bleek dinsdag uit een handelsbericht. Het nettoresultaat van LeasePlan zakte in de afgelopen periode op jaarbasis met 48 procent tot 67 miljoen euro. Onderliggend en exclusief de Turkse afschrijving verbeterde de nettowinst met 6 procent tot 147 miljoen euro. De vloot van LeasePlan groeide met bijna 7 procent tot ruim 1,8 miljoen voertuigen.

Vorige week werd nog bekend dat financieel directeur Gijsbert de Zoeten en operationeel directeur Europa Marco van Kalleveen van LeasePlan met onmiddellijke ingang zijn opgestapt. Er werd geen reden voor het plotselinge vertrek gegeven. De Zoeten werkte sinds 2016 voor LeasePlan en was sinds 2017 financieel directeur. Van Kalleveen vervulde zijn functie als hoofd Europese operaties twee jaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links