Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ajax verlegt grenzen naar Amerika

AMSTERDAM (AFN) - Ajax blijft de grenzen verleggen. Na samenwerkingen met clubs in China, Japan, Australië en Zuid-Afrika is Amerika de volgende stap. De club uit Amsterdam opent dinsdag een kantoor in het hart van Manhattan, op Broadway in New York. Foto's van spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Dusan Tadic en Hakim Ziyech waren al te zien op de videowall op Times Square.

,,Om structureel te kunnen meedoen met de Europese (sub)top, moeten we voor nieuwe inkomstenbronnen zorgen. Daarvoor moeten we innovatief zijn en internationaal denken. Deze stap richting New York is daar een voorbeeld van'', zegt commercieel directeur Menno Geelen.

Ajax heeft al officiële internationale samenwerkingen met Guangzhou in China, Sagan Tosu in Japan, Sydney FC in Australië en is voor 51 procent eigenaar van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. Vanuit het nieuwe kantoor in New York wil Ajax meer Amerikaanse fans bereiken, de jeugd inspireren en bedrijven en clubs in de VS binden aan het Ajax-merk.

In januari zal de selectie van Ajax afreizen naar de VS, om daar deel te nemen aan de jubileumeditie van de Florida Cup. De club treft de Braziliaanse topclubs São Paulo FC en Flamengo. De wedstrijden zijn live te zien in meer dan 120 landen. ,,Voetbal wint steeds meer aan populariteit in de Verenigde Staten en Ajax is er al een bekende naam. Dat is voor ons aanleiding om die markt nader te onderzoeken. Het past in onze strategie om meer en meer buiten de eigen landsgrenzen te kijken'', aldus algemeen directeur Edwin van der Sar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 apr Drie commissarissen Ajax kondigen vertrek aan 3
  2. 02 apr Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links