Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TKH krijgt klappen op lagere beurs

TKH krijgt klappen op lagere beurs

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel TKH Group werd dinsdag hard afgestraft op het Damrak na een tegenvallend handelsbericht van de technologiegroep. De Europese beurzen gingen omlaag. Het Amerikaans-Chinese handelsconflict en de politieke crisis in Italië bleven zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,8 procent lager op 537,91 punten. De MidKap leverde 1,7 procent in tot 788,08 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,6 procent. De DAX in Frankfurt leverde 1 procent in, na een flinke daling van het Duitse beleggersvertrouwen. De hoofdindex in Milaan daalde 0,7 procent.

In de MidKap leed TKH Group (min 17 procent) het grootste koersverlies sinds 2002. Volgens analisten waren de resultaten en verwachtingen van het technologiebedrijf teleurstellend. PostNL en GrandVision waren de enige stijgers met winsten van 0,4 en 0,2 procent.

Takeaway

Grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak was chemicaliëndistributeur IMCD met een verlies van 2,8 procent. Maaltijdbestelbedrijf Takeaway ging aan kop met een winst van ruim 1 procent na een adviesverhoging door Deutsche Bank.

Bij de kleinere bedrijven won Pharming 0,4 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft de rechten op de ontwikkeling en commercialisering van een medicijn van Novartis gekocht. Kendrion daalde 2,3 procent. De leverancier van elektromagnetische componenten kampte ook in het tweede kwartaal met de moeizame omstandigheden op de automarkt en zag het resultaat dalen.

Henkel

In Frankfurt raakte Henkel 6,6 procent kwijt. Het Duitse moederbedrijf van merken als Schwarzkopf en Persil heeft de omzetprognose voor dit jaar verlaagd. HelloFresh steeg 6,7 procent. De Duitse bezorger van maaltijdboxen zag de opbrengsten sterk groeien en scherpte de jaarverwachtingen aan. TUI klom ruim 2 procent. De reisorganisatie boekte de voorbije maanden fors minder winst, maar presteerde beter dan in de eerste helft van zijn boekjaar en handhaafde de verwachtingen.

De euro was 1,1199 dollar waard, tegen 1,1218 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 54,86 dollar. Brentolie werd 0,3 procent minder waard op 58,38 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Janus Henderson groter in TKH
  2. 07 mrt TKH-beleggers moeten wat langer wachten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TKH Group

40,540 15:50
-0,140 -0,34%
Premium

TKH-beleggers moeten wat langer wachten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links