Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fitch negatiever over Turkije

NEW YORK (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is somberder geworden over Turkije. Het kredietoordeel van het land ging omlaag van BB+ naar BB. De prognose ging van stabiel naar negatief.

Volgens Fitch is de geloofwaardigheid van het economische beleid van de Turkse regering de afgelopen tijd afgenomen. Ook de eerste beleidsstappen die zijn genomen na de verkiezingen in juni hebben de onzekerheid alleen maar verder verhoogd.

Verder wijst Fitch op de toegenomen risico's voor de macro-economische stabiliteit van het land. De kredietbeoordelaar noemt onder meer de oplopende inflatie en de gevolgen van de verzwakte Turkse lira op bedrijven als oorzaken daarvoor.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 @monkeytail 15 juli 2018 16:01
    quote:

    adri67 schreef op 14 juli 2018 23:45:

    Unilever heeft pas nog een forse investering van € 350 miljoen in Turkije gedaan waar ze zeer enthousiast over waren. Nu de glijvlucht richting afgrond steeds zichtbaarder wordt zullen ze daar wel spijt van gaan krijgen.
    Ik betwijfel dat. Productie wordt goedkoper door de inzakkende valuta. Voor export is dat goed, voor interne binnenlandse consumptie heel wat minder, al produceert Unilever in deze landen niet voor de massa, maar voor de bovenlaag van de bevolking.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links