Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell en Eneco dingen mee naar windpark op zee

Shell en Eneco dingen mee naar windpark op zee

ROTTERDAM (AFN) - Shell, Eneco en Van Oord dingen mee bij de aanbesteding van de bouw en exploitatie van de Nederlandse offshorewindparken Hollandse Kust (zuid) III en IV. Die komen op ongeveer 20 kilometer voor de kust van Den Haag te liggen.

Volgens de bedrijven, die al langer actief zijn op dit vlak, is de specifieke geografische ligging van Nederland ideaal voor het opwekken van windenergie op zee. De samenwerking gaat via het consortium Witwind. Samen denken de partijen Hollandse Kust (zuid) III en IV in 2023 in gebruik te kunnen nemen.

De windparken krijgen naar verwachting een geïnstalleerd vermogen van in totaal ongeveer 760 megawatt. Dit is genoeg om ongeveer 1 miljoen huishoudens van groene energie te voorzien.

Voor Shell zou het binnenhalen van het project, waarover geen financiële details naar buiten worden gebracht, het derde Nederlandse windproject op zee worden. ,,Shell wil een actieve rol spelen in de energietransitie in Nederland'', benadrukt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. Van Oord is naar eigen zeggen betrokken bij de bouw van alle Nederlandse windparken op zee tot nu toe. Voor Eneco zou dit het vierde project zijn.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 13 maart 2019 09:54
    quote:

    GLMF schreef op 13 maart 2019 08:54:

    Shell heeft de boot gemist door 10 jaar geleden uit duurzaam te stappen en moet nu, in een veel compettiever landschap een inhaalslag maken.
    Wel slim om op de ervaring van Eneco en van Oord te bouwen
    Eens, maar ze zijn bezig om die achterstand met grote stappen in te halen, want naast windenergie zijn ze ook volop bezig met elektrisch opladen. Het zou mij trouwens niet verbazen als ze zich ook op biogas gaan storten, nu ze ook investeren in Nordsol.
  2. DVW1 13 maart 2019 14:28
    Windenergie is ideaal voor fossiele energie bedrijven vanwege de subsidies en het feit dat fossiel als back-up keihard nodig blijft.
    Een echt duurzaam en CO2 vrij alternatief zijn enkel nieuwe Generatie IV inherent veilige 'kleine'kernreactoren, China en de VS zijn er volop mee bezig. Over achterlopen gesproken..

  3. [verwijderd] 13 maart 2019 16:37
    quote:

    Bonost schreef op 13 maart 2019 09:54:

    [...]

    Eens, maar ze zijn bezig om die achterstand met grote stappen in te halen, want naast windenergie zijn ze ook volop bezig met elektrisch opladen. Het zou mij trouwens niet verbazen als ze zich ook op biogas gaan storten, nu ze ook investeren in Nordsol.
    Shell aims to become world’s largest electricity company.

    Oil major prepares for fundamental shift towards lower-carbon energy sources.

    Royal Dutch Shell, one of the world’s biggest oil and gas groups, is aiming to become the largest electricity company by the 2030s, as it prepares for a fundamental shift in global energy supplies towards lower-carbon sources.Maarten Wetselaar, Shell’s director of gas and new energies, told the Financial Times that the group could develop a power business, including supplying customers, trading and providing equipment, that was the same size as its oil or gas operations.

    source: https:/www.ft.com
  4. [verwijderd] 13 maart 2019 16:39
    'Shell wordt grootste elektriciteitsbedrijf in 2030'.

    Het olie- en gasbedrijf Shell staat voor een grote switch. Met forse investeringen in laadpalen, thuisbatterijen en stroomverkoop wil het de koploper worden in de wereldwijde elektriciteitsmarkt.

    www.tijd.be/ondernemen/milieu-energie...
  5. [verwijderd] 13 maart 2019 17:15
    The 20th century was the Oil Age, but the 21st century will be a mix of the old and the new, from natural gas to batteries to renewables, according to the chief of Royal Dutch Shell’s integrated gas and new technologies division.

    "For example, Shell in January acquired U.S. battery charging company Greenlots. However, it also invests in biofuels and hydrogen infrastructure. It also is one of the world’s leading investors in liquefied natural gas (LNG) not only to power stranded areas, but also as a fuel.

    LNG is “increasingly used for shipping,” he said. “LNG is cleaner-burning than the fuel oil that is used for ships.” To that end, Shell two years ago struck a deal with ship cruise operator Carnival to supply the world’s first LNG-powered cruise ships."

    www.naturalgasintel.com/articles/1176...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 18 apr
0,000 0,00%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links