Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verzekeraar NN Group grote winnaar op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group was donderdag de grote winnaar op de Amsterdamse beurs. Kwartaalcijfers van het financiële concern vielen duidelijk in de smaak. Branchegenoot Aegon presenteerde tegenvallende resultaten en ging onderuit. De AEX-index poetste eerdere verliezen enigszins weg en eindigde met een minieme winst. De meeste beurzen elders in Europa gingen met minnen de handel uit.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot een fractie hoger op 629,14 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 987,82 punten. Frankfurt en Parijs eindigden tot 0,2 procent lager en de beurs in Londen verloor 1,1 procent. Het sentiment werd mede gedrukt door oplevende zorgen over het nieuwe coronavirus, nu het aantal nieuwe vastgestelde besmettingen in China aanzienlijk is gestegen.

NN Group was met een winst van 10,8 procent veruit de sterkste stijger van de hoofdfondsen. Het bedrijf achter Nationale-Nederlanden boekte het afgelopen kwartaal weer winst na het verlies in het slotkwartaal van 2018, wat werd beloond met een adviesverhoging bij KBC.

Aegon

Aegon deed het slechter. De verzekeraar kampte in de tweede jaarhelft van 2019 met uitdagende marktomstandigheden en presteerde volgens analisten onvoldoende. Het aandeel werd 5,3 procent lager gezet en sloot de rij in de AEX.

RELX won 2,3 procent na het behalen van een recordomzet vorig jaar. Van de AEX-bedrijven openden ook speciaalchemieconcern DSM (min 1,2 procent) en vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield (min 1,4 procent) de boeken.

Arcadis

In de MidKap werden de jaarcijfers van advies- en ingenieursbureau Arcadis (plus 10,5 procent) goed ontvangen. Oliedienstverlener SBM Offshore won 6,1 procent, mede dankzij een verhoging van het dividend. Toeleverancier aan apotheken Fagron, die ook met cijfers kwam, verloor 1,8 procent.

Voedingsconcern Nestlé zakte 2,4 procent in Zürich na tegenvallende resultaten. In Frankfurt won Commerzbank 8,9 procent dankzij meevallende jaarcijfers van de Duitse bank. Vliegtuigbouwer Airbus daalde 2,8 procent in Parijs na een fors jaarverlies.

De euro was 1,0851 dollar waard, tegen 1,0894 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 51,47 dollar. Brentolie steeg 0,8 procent in prijs tot 56,22 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
NN Group

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 13 februari 2020 18:19
    Voor de oud-topman van NN die straks bij Aegon begint wel makkelijker het kan altijd beter worden ;).
    Ik gelukkig al jaren terug Aegon verkocht en volledig op NN gezet, ze doen het goed o.a. met BeFrank pensioenregelingen (beschikbare premie, dus minder afhankelijk van de rente).
    En wel erg spectaculair om 10% te stijgen voor zo'n bedrijf!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links