Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore verdubbelt dividend

SBM Offshore verdubbelt dividend

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore keert dit jaar twee keer zoveel winst uit aan zijn aandeelhouders als afgelopen jaar. De maritiem dienstverlener aan de olie- en gasindustrie ziet daartoe de mogelijkheid dankzij sterke financiële resultaten en een goed gevuld orderboek.

SBM verdeelt in totaal 150 miljoen dollar onder zijn aandeelhouders. Dat terwijl de nettowinst in 2019 met ruim een vijfde afnam tot 235 miljoen dollar. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) daarentegen steeg wel, met 6 procent tot 832 miljoen dollar. Daarmee overtreft het bedrijf ruim de eigen prognose.

De omzet ging afgelopen jaar met meer dan een kwart omhoog naar 2,2 miljard dollar. Voor dit jaar voorspelt SBM een verdere groei van de omzet naar 2,3 miljard dollar, en een toename van het onderliggend bedrijfsresultaat tot 900 miljoen dollar.

Orderportefeuille

Met een orderportefeuille ter waarde van 20,7 miljard dollar, wat per saldo neerkomt op een toename met 6 miljard, kan SBM nog jaren vooruit. Het bedrijf blijft volgens topman Bruno Chabas "selectief" bij het uitkiezen van projecten. Doel is ook om in 2030 een kwart van de omzet te halen uit gas en hernieuwbare energie.

SBM kondigt verder aan dat het voor 150 miljoen euro aan eigen aandelen wil gaan inkopen. Het programma wordt deels gebruikt om aandelen te verkrijgen die als beloning worden uitgekeerd aan werknemers en bestuurders.

Nieuwe commissarissen

Daarnaast meldt het bedrijf dat het op de aandeelhoudersvergadering in april twee nieuwe commissarissen wil benoemen, voormalig Shell-bestuurder Andy Brown en voormalig HAL-bestuurder Jaap van Wiechen. Roeland Baan is de beoogde opvolger van scheidend president-commissaris Floris Deckers.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 10:18
    125,000
    0,00% 0,000
  2. SBM Offshore 10:14
    14,420
    +0,28% +0,040

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links