Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO valt tegen en keldert op beurs

ABN AMRO valt tegen en keldert op beurs

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van ABN AMRO zijn flink lager dan analisten hadden voorzien. Volgens kenners van KBC Securities was dat nog te verkroppen geweest als het dividend echt hoger was uitgekomen, maar dat was niet het geval. De bank ging woensdag zwaar onderuit op de beurs in Amsterdam.

ABN AMRO schroefde het uitkeringspercentage aan aandeelhouders weliswaar op, maar door de lagere nettowinst bleef het dividend uiteindelijk stabiel op 1,45 euro per aandeel. Onder de streep bleef de winst van ABN AMRO afgelopen jaar steken op ruim 2,3 miljard euro, tegen bijna 2,8 miljard euro een jaar daarvoor.

Volgens KBC is sprake van flinke eenmalige posten. Die tegenvaller had onder meer te maken met honderden miljoenen euro's aan kredietvoorzieningen. De bank vreest dat leningen in de offshore energiesector en bij diamantbedrijven tot kredietverliezen kunnen leiden. In 2017 werd de winst nog vooruitgeholpen door de verkoop van activiteiten in Azië.

Voorzichtig

Analisten van ING vinden de update van ABN AMRO over toekomstige dividenduitkeringen aan de voorzichtige kant. Voor 2019 wordt nu nog geen hoger dividend toegezegd, de bank houdt het erop wat betreft dividend goed gepositioneerd te zijn voor een mogelijke aanvulling op een beoogde 50 procent van de winst. Verder verslechterde de CET1-ratio tot 18,4 procent, van 18,6 procent in het derde kwartaal van 2018.

Het cijferbericht van ABN AMRO vereist volgens ING wel een nadere bestudering. Operationeel presteerde de bank in lijn met de verwachtingen en de rentebaten waren zelfs beter dan voorzien. Ook wist ABN AMRO de kosten goed onder controle te houden, aldus de marktvorsers.

KBC verlaagt zijn advies voor ABN AMRO van buy naar accumulate, met een koersdoel van 27 euro. ING laat het advies staan op hold, met een koersdoel van 26,50 euro. Het aandeel was woensdagmorgen in de vroege handel verreweg de grootste daler in de AEX. Rond 10.00 uur noteerde ABN AMRO 7,2 procent lager op 20,33 euro. Daarmee lijkt de bank af te stevenen op de slechtste beursdag sinds juni 2016.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ABN AMRO
  2. 14 feb Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ABN AMRO BANK N.V.

15,620 13:44
+0,005 +0,03%
Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links