Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

0.0 geeft impuls aan Heineken-verkopen

0.0 geeft impuls aan Heineken-verkopen

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft afgelopen jaar met name met bier van zijn eigen merk goed geboerd. Volgens topman Jean-François van Boxmeer betekende de groei met bijna 8 procent de beste prestatie van het merk Heineken in ruim tien jaar tijd, geholpen ook door de 0.0-variant die inmiddels in 38 landen beschikbaar is. Exacte verkoopcijfers van 0.0 gaf Heineken niet.

Heineken kende als geheel een volumegroei van 4,2 procent wereldwijd. In alle regio's waar het bedrijf actief is werd meer bier verkocht. Al met al zorgde dat voor een netto-omzet van 22,5 miljard euro. De operationele winst (beia) steeg met dik 6 procent tot 3,9 miljard euro. Stijgende kosten werden daarbij gecompenseerd door hogere prijzen en besparingen.

Van Boxmeer benadrukt dat de operationele winstmarges wat minder waren. Dit kwam onder meer door stijgende grondstofprijzen, wisselkoerseffecten en inspanningen die Heineken doet om de recent overgenomen activiteiten in Brazilië te stroomlijnen.

Goedkeuring

In China, waar Heineken eerder een miljardendeal tekende met CR Beer, wacht de brouwer nog altijd op goedkeuring van de autoriteiten. Van Boxmeer rekent nog in het eerste halfjaar groen licht te krijgen. Heineken nam voor 1,9 miljard euro een groot belang in de grootste brouwer van China. In de praktijk betekent dat dat Heineken zijn bezittingen in China verkoopt aan CR Beer en dat die onder licentie bier van Heineken aan de man brengen.

Vooral bij de distributie van bier loopt Heineken nu op tegen de grenzen. ,,Eigenlijk zijn wij maar in provincie duidelijk aanwezig", aldus Van Boxmeer. Volgens hem liggen er voldoende kansen voor beide bedrijven in China.

Winstgroei

Voor dit jaar rekent Heineken op een operationele winstgroei van 4 tot 6 procent. De brouwer waarschuwt evenwel voor de huidige economische omstandigheden. Ook kosten voor grondstoffen en logistieke kosten zullen hoger uitvallen. Heineken zal aanhoudend op de kosten letten en met initiatieven komen om productiever te werken.

Heineken verwacht verder dit jaar circa 2 miljard euro te investeren in de eigen bedrijfsvoering, installaties en eigendommen. Dat is iets meer dan dit jaar. Eventuele overnames sluit Heineken niet uit. Het belangrijkste voor de brouwer blijft duurzame groei van de eigen merken.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Beursblik: kansen bierbrouwers liggen bij speciaalbier
  2. 14 feb Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bert.f 14 februari 2019 00:56
    grondstoffen bla bla , china bla bla en Van Boxmeer bla bla . nog een paar jaar en dan kan de nieuwe CEO de puinhoop van de zakkenvuller opruimen. Heeft iemand ooit eens afgevraagd wie de leverancier is van de grondstoffen van het Heineken Concern Wereldwijd. Als echte speurneus zou ik jullie een tip geven, volg de schepen over de hele wereld. kost je nog geen 100,- eurotjes. Best interessant, je komt meer te weten dan je had verwacht. Ja die Van Boxmeer is de beste CEO die je maar kan vinden, hehehe
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

86,880 17:35
-0,760 -0,87%
Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links