Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman Hamers begrijpt 'negatieve beeld' ING

Topman Hamers begrijpt 'negatieve beeld' ING

DEN HAAG (AFN) - ING-topman Ralph Hamers begrijpt het negatieve beeld van ING dat de afgelopen maanden is ontstaan. Zijn bank ligt onder vuur door onder meer een geruchtmakende witwasaffaire en een rel rond een inmiddels afgeblazen salarisverhoging voor hemzelf.

,,Ik denk dat wij als ING de hand in eigen boezem moeten steken'', zei Hamers tijdens een gesprek met de Tweede Kamer. Hij was daar met andere bankiers, wetenschappers en toezichthouders uitgenodigd om te vertellen hoe de financiële sector ervoor staat, zo'n tien jaar na de kredietcrisis.

Vooral de witwaszaak, waarover ING afgelopen nazomer een schikking van in totaal 775 miljoen euro trof, zit Hamers niet lekker. ,,Ik kan wat daar fout is gegaan niet terugdraaien, ik kan wel zeggen dat ik het heel erg vind'', zei hij. ,,Het had nooit mogen gebeuren, maar het is wel gebeurd. Dat raakt iedere medewerker van ING, en mij ook.''

Goede stappen

ING werd op de vingers getikt omdat de bank jarenlang veel te weinig deed om witwassen door klanten te voorkomen. Verbetering van de controleprocessen heeft volgens Hamers ,,de hoogste prioriteit''. Hij benadrukte dat de bank op het gebied van gedrag en bedrijfscultuur al veel stappen in de goede richting heeft gezet, ,,maar ook stappen terug''.

De raad van commissarissen van ING wilde eerder dit jaar voor het salaris van de topman fors verhogen, hoewel toen al duidelijk was dat de bank flink zou moeten bloeden voor zijn onoplettendheid. Hamers noemde het salarisvoorstel, dat na veel politieke en maatschappelijk kritiek weer werd ingeslikt, een grote inschattingsfout.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Berenberg verhoogt koersdoel ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. aandeeltje! 12 december 2018 14:23
    Volgens mij was de commotie niet zozeer de witwas zaak, maar het dossier loonsverhoging terwijl de afhandeling van witwaszaak nog niet rond was etc...
    Hij begrijpt het volgens mij nog niet echt en de schikking is,van dergelijke grote omvang dat je je kunt afvragen wat er allemaal niet gebeurd moet zijn......
  2. Twijfels 12 december 2018 14:37
    Jullie snappen het niet. ING is zeer tevreden met het resultaat. De witwas praktijken hebben waarschijnlijk meerdere miljarden opgeleverd en alles is afgekocht voor een prikkie. Vandaar de daarbij behorende 50% loonsverhoging. Logisch gevolg.

    Zal toch niet zo zijn dat ze maar 200 miljoen verdient hebben en 750miljoen hebben moeten betalen en dan toch nog deze loonsverhoging? Nee, dat is nagenoeg uitgesloten als je het mij vraagt. Misdaad loont.
  3. FlashHenk 12 december 2018 14:48
    quote:

    Itang schreef op 12 december 2018 14:18:

    Ik snap mensen niet dat ze nog steeds bij een grote bank hun geld toevertrouwen. Juist de kleinere banken zijn veiliger en veel klantvriendelijker.
    Dat is toch echt een fabeltje. Mijn rekening bij ASN is bijna leeggehaald door een bende criminelen. Ik was er nog juist op tijd bij; de mate van amateurisme en desinteresse die ik bij deze bank tegenkwam heeft me voorgoed genezen. De IT en systemische zwakheden waren bespottelijk te noemen. Sindsdien zit ik gewoon weer bij een grootbank, dan houd ik mijn neus wel dicht.
  4. Peak 12 december 2018 15:43
    En de grootste roof allertijden moet nog plaatsvinden. ING wil graag de hand leggen op al uw digitale gegevens. One way or the other. Weer een extra poortwachter op internet die graag het leven wil bepalen en zich op de ruggen van onbewuste klanten wil nestelen.
    Hamers wil het begin hiervan graag meemaken. Ik zeg; mooie tijd juist om te stoppen met deze waardeloze instelling van u. Als u in staat bent waarschuwingssytemen uit te zetten voor witwassen dan bent u ook stom genoeg om de beveiliging van de verzamelde en bewerkte klantgegevens uit te zetten. Staat u daar weer over een paar jaar met Bassie stropdas het zweet van t voorhoofd te deppen in Den Haag om uit te leggen dat het zo slecht is wat u hebt gedaan. Dat wisten we al, meneer. We willen alleen maar horen wanneer u nu eens opstapt. Ik stel voor dat u van elke rekeninghouder eenmalig € 10 krijgt om voorgoed op te rotten. Een heerlijke graaisensatie voor u, hoewel slechts eenmalig. Ga thuisbankieren en blijf van nieuwe apps af, You are no good for trust in banking.
  5. Brulboei 12 december 2018 15:45
    Hamers is slechts een van de schuldigen bij ING. Inderdaad, Hamers was verantwoordelijk voor het "witwasdossier", maar van der Veer wilde koste wat het kost de salarisverhoging er door hebben. Dat vervolgens diezelfde van der Veer tijdens de aandeelhoudersvergadering van ING Henk Breukink de kastanjes uit het vuur liet halen is ronduit schandalig te noemen. Dat Hamers niet resoluut de loonsverhoging uit eigenm beweging heeft geweigerd straalt natuurlijk wel negatief af op zijn imago.
  6. Peak 12 december 2018 15:53
    De loonsverhoging was overigens alleen als wisselgeld ingebouwd. Er was al bekend dat er een mega probleem aan zat te komen. Toen the shit hit the fan kon Hamers zijn miljoentje voor de buhne weer inleveren om aan te geven hoe erg hij het allemaal vond. Het was helemaal niet de bedoeling dat hij dat zou krijgen. Het was de bedoeling dat hij zonder schade verder zou kunnen. Het was geregisseerd. De meeste mensen weten helemaal niet hoe ze in de z worden genomen als je het mij vraagt. Alle trouwe ING medewerkers kunnen dit gedrag elke dag weer zien te verdedigen bij hun klanten en zij hebben hierdoor veel minder kans hun doelstellingen (bonusjes) te halen. Zij zijn de werkelijke slachtoffers. Wist u dat hun bonusjes vroeger gewoon een deel va hun vaste salaris was? Ik wens hen allen sterkte. Blijf gewoon naar feestjes en partijen gaan hoor maar laat je baas thuis..
  7. [verwijderd] 12 december 2018 16:12
    Dat is een beetje een stopwoordje aan het worden van Hamers? Witwas praktijken? Ja, we moeten de hand in eigen boezem steken.. fraude? Tja.. inderdaad... we moeten de hand in eigen boezem steken... en de graaicultuur binnen de bank? Ja, ja... we moeten ook hier de hand in eigen boezem steken..
    wel fijn dat er zo’n deugdelijk, duurzaam, flink, gedegen, goed, grondig, pittig, proefhoudend, serieus, solide, stevig, terdege. eerlijk (bn) : betrouwbaar, deugdzaam, eerzaam, ongedwongen, open, openhartig, oprecht, rechtdoorzee, rechtschapen, rechtvaardig en trouwhartige raad van bestuur achter de bank staat..
    My god! Wat een nachtmerrie...
  8. [verwijderd] 12 december 2018 16:16
    quote:

    havik of duif schreef op 12 december 2018 16:08:

    Jammer dat de meeste forumleden die hier schrijven niet los kunnen komen uit een stukje verleden, dit is allemaal maar napraten voor de zoveelste keer.
    Niet helemaal mee eens, de beloning voor dit harde werk van Hamers kwam ook achteraf?
    Dan ook de erkenning en waardering van de aandeelhouders voor de ‘goede’ prestaties.. das dan toch niet meer dan fair?
    Fijne kerst hoor! Geweldig gedaan dit jaar!
  9. peter545 12 december 2018 16:52
    Hamers werkt sinds 1991 bij de ING. In 2005 werd hij CEO van de ING Bank in Nederland.
    De FIOD onderzocht de praktijk bij ING sinds 2016.
    Wat bleek?:
    ING werkte met een systeem van zogeheten 'toppings' of 'aftoppings'. Dit komt erop neer dat voor sommige categorieën witwassignalen het systeem van ING simpelweg stopte met monitoren.

    Anders gezegd: ING (lees: Hamers) werkte zeer welbewust mee aan 't witwassen van grote sommen geld.
    Dit is puur crimineel, waarop gevangenisstraffen of geldboete van minimaal € 20.750,00 staan.
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,168 18 apr
+0,242 +1,62%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links