Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BEURZEN Trump zorgt niet voor vuurwerk op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag vlak tot licht hoger de handel uitgegaan. Beleggers kauwden op een optreden van Donald Trump, die tegen de verwachtingen in weinig nieuws vertelde. De president zei onder meer dat de Verenigde Staten dichtbij het tekenen van de 'eerste fase' van een handelsdeal met China zijn. Ook uitte hij nogmaals kritiek op Federal Reserve-baas Jerome Powell en hij verdedigde zijn eigen economische beleid in de afgelopen jaren.

De Dow-Jonesindex sloot rond de slotstand van een dag eerder op 27.691,49 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent naar 3091,84 punten en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,3 procent op 8486,09 punten.

Het optreden van Trump werd nauwlettend in de gaten gehouden op Wall Street. Beleggers hoopten op nieuwe signalen met betrekking tot de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd. Maar Trumps woorden kwamen in grote lijnen overeen met wat hij afgelopen weekend al zei. Verder waren er berichten dat Trump de beslissing voor het invoeren van hogere invoertarieven op auto's uit onder meer Europa mogelijk met zes maanden uitstelt.

Bij de bedrijven won vleesverwerker Tyson Foods meer dan 7 procent na kwartaalcijfers. Ook huizenbouwer DR Horton en industrieel automatiseerder Rockwell Automation gaven een kijkje in de boeken. Zij wonnen respectievelijk dik 3 en 10,5 procent. Leverancier van auto-onderdelen Advance Auto Parts kreeg de handen van beleggers niet op elkaar en ging na cijfers 7,5 procent onderuit.

Entertainmentconcern Disney, dat streamingdienst Disney+ officieel lanceerde, won 1,4 procent. Daarnaast meldde Tupperware Brands, het bedrijf achter de bekende afsluitbare bakjes, dat bestuursvoorzitter Tricia Stitzel is afgetreden. Het aandeel steeg bijna 3 procent.

De handel in zuivelbedrijf Dean Foods werd stilgelegd na aankondiging dat de onderneming faillissementsbescherming heeft aangevraagd. Er worden gesprekken gevoerd over een verkoop van vrijwel alle bezittingen van het bedrijf. De beurskoers van Dean is dit jaar zeer sterk gedaald.

De euro was 1,1010 dollar waard, tegen 1,1015 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 56,78 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 62,04 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links