Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boeing voert software-update uit op 737 MAX

Boeing voert software-update uit op 737 MAX

CHICAGO (AFN/RTR) - Boeing zal de komende weken een software-update gaan uitvoeren op toestellen van het type 737 MAX-8. Dat bevestigde de vliegtuigmaker, nadat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA meldde dat het tegen april ontwerpwijzigingen in het gewraakte toestel van Boeing zou verplichten. Het toestel is volgens de FAA wel luchtwaardig.

In vijf maanden tijd was de Boeing 737 MAX-8 betrokken bij twee vliegtuigrampen. Afgelopen weekend stortte een toestel van Ethiopian Airlines neer waarbij alle 157 inzittenden om het leven kwamen. Eind vorig jaar gebeurde in Indonesië hetzelfde met een toestel van Lion Air waarbij 189 mensen aan boord van het vliegtuig het leven lieten.

Boeing verwees in de melding van de software-update niet naar de recentste crash. De ramp met het Lion Air-toestel was al reden geweest voor het bedrijf om aanpassingen door te voeren aan het vliegtuig. ,,Om een veilig vliegtuig nog veiliger te maken", aldus Boeing.

Weerstand

Ondertussen groeit de weerstand tegen het gebruik van het toestel. Hielden eerder al Chinese, Indonesische en Ethiopische luchtvaartmaatschappijen de Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond, nu heeft Singapore besloten vluchten met de Boeing tijdelijk te schrappen. Het verbod heeft onder meer impact op de vluchtschema's van SilkAir, dochtermaatschappij van Singapore Airlines, China Southern Airlines, Garuda Indonesia, Shandong Airlines en Lion Air.

Verder maakte ook Aeromexico bekend voorlopig niet met het toestel te vliegen. Die beslissing werd eerder ook door het Braziliaanse Gol, Cayman Airways van de Kaaimaneilanden en het Argentijnse Aerolineas Argentinas genomen. Ook in Australië blijft het toestel voorlopig aan de grond.

Volgens de internationale luchtvaartassociatie IATA, dat wereldwijd circa 260 maatschappijen vertegenwoordigt, is het wachten op de onderzoeksresultaten vanuit Ethiopië, voordat er conclusies kunnen worden getrokken. De IATA nam kennis van de beslissing van luchtvaartautoriteiten in China, Indonesië en Singapore om voorlopig niet met de gewraakte toestellen te vliegen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Boeing levert minder 737 MAX toestellen
  2. 18 mrt Turbulent jaar voor Boeing: aandeel fors onder druk op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Boeing Company

170,230 18 apr
0,000 0,00%
Premium

Turbulent jaar voor Boeing: aandeel fors onder druk op Wall Street

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links