Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO onderuit op groen Damrak

ABN AMRO onderuit op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel ABN AMRO ging woensdag onderuit op het Damrak na tegenvallende resultaten van de bank. De Amsterdamse aandelenbeurs ging licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine plussen zien. Beleggers kregen veel kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak kwamen naast ABN AMRO de AEX-fondsen Ahold Delhaize, AkzoNobel, Heineken en Vopak met resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 627,07 punten. De MidKap won ook 0,5 procent, tot 977,38 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,6 procent.

ABN AMRO was hekkensluiter in de AEX met een min van 6,5 procent. De bank boekte afgelopen jaar minder winst, mede door de lage rentestanden. In het slotkwartaal werd bovendien meer geld opzij gezet voor leningen die mogelijk nooit terugbetaald worden. Heineken prijkte bovenaan met een winst van ruim 5 procent. De brouwer verkocht in 2019 meer bier en boekte meer omzet dan verwacht. Het bedrijf liet ook weten dat topman Jean-François van Boxmeer per 1 juni het stokje overdraagt aan Dolf van den Brink, die nu nog de activiteiten van de brouwer in Azië leidt.

Vopak

Vopak boekte afgelopen jaar meer winst en werd beloond met een plus van 4,4 procent. Het tankopslagbedrijf kondigde tevens aan voor 100 miljoen euro eigen aandelen in te gaan kopen en het dividend te verhogen. AkzoNobel won 1,9 procent. De verffabrikant wist dankzij kostenbesparingen de winstgevendheid afgelopen kwartaal op te voeren. Supermarktconcern Ahold Delhaize daalde 0,3 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.

Bij de kleinere bedrijven viel het handelsbericht van vastgoedfonds Vastned (plus 4,4 procent) in de smaak. Ease2pay werd 10 procent meer waard. Het betaalbedrijf komt met één betaalapp waarmee men zakelijk kan parkeren en tanken. In Parijs steeg Gucci-moeder Kering ruim 3 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van het Franse luxegoederenconcern.

De euro was 1,0921 dollar waard tegen 1,0914 een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,7 procent tot 50,80 dollar. Brentolie werd 2,4 procent duurder op 55,28 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
AEX

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 12 februari 2020 12:49
    quote:

    TraderT123 schreef op 12 februari 2020 10:33:

    Ik dacht dat dit de maand van de flinke koersstijgingen was met meevallende cijfers. Zijn de cijfers echt zo slecht?
    Nee gewoon super overdreven dit gewoon waarde weg gooien 17,75 was introductieprijs abnamro en met 2 miljard winst 7% dalen dan begin je je eigen aftevragen wie de adviseurs hier van zijn.
    Dit heeft niks meer met beleggen te maken .
  2. erjee-ff 12 februari 2020 13:39
    Goed kijken naar de cijfers, voorbij de 2 miljard. Q4 20% minder winst gemaakt, fors hogere voorzieningen voor leningen en nog geen voorziening voor een boete. Daarnaast verwachting dat rente inkomsten verder terug zullen lopen. Al met al gaat het dus niet over het in 2019 verdiende, maar vooral voor de mogelijkheid dit in de toekomst te continueren.
  3. Toddemij 12 februari 2020 17:58
    quote:

    erjee-ff schreef op 12 februari 2020 13:39:

    Goed kijken naar de cijfers, voorbij de 2 miljard. Q4 20% minder winst gemaakt, fors hogere voorzieningen voor leningen en nog geen voorziening voor een boete. Daarnaast verwachting dat rente inkomsten verder terug zullen lopen. Al met al gaat het dus niet over het in 2019 verdiende, maar vooral voor de mogelijkheid dit in de toekomst te continueren.
    Jij snapt het tenminste en vooruitzichten worden er ook niet beter op.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,520
    -1,65% -0,260
  2. AEX 18:05
    874,67
    -1,06% -9,40

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links