Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handelsakkoord zet beurzen hoger

Gepubliceerd op 11 okt 2019 om 22:17 | Views: 7.968

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met flinke winsten gesloten. Het sluiten van een gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China deed de koersen goed. Volgens president Donald Trump gaat het om een uitgebreide deal en is er ook op de fundamentele zaken voortgang geboekt. Ook uit de brexithoek kwamen positieve signalen.

De Dow-Jonesindex sloot 1,2 procent hoger op 26.816,59 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 1,1 procent hoger gezet op 2970,27 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 1,3 procent bij, op 8057,04 punten.

Trump kondigde de gedeeltelijke deal aan na een ontmoeting met de Chinese vicepremier Liu He. Het akkoord moet nog wel op schrift worden gesteld. Onder meer intellectueel eigendom, financiële diensten en landbouwgoederen zijn in de afspraken opgenomen. Mogelijk wordt de overeenkomst volgende maand tijdens een top in Chili ondertekend.

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan intensief onderhandelen over een brexitdeal. Eerder vrijdag hadden EU-onderhandelaar Michel Barnier en de Britse brexitminister Stephen Barclay al een "constructieve ontmoeting" en die gaf voldoende aanleiding voor verder overleg.

Olieprijzen

Olieprijzen stonden vrijdag duidelijk hoger. Amerikaanse olie werd 2,1 procent duurder op 54,68 dollar. Brent-olie ging voor 60,50 dollar van de hand, een stijging van 2,4 procent. Volgens de Iraanse nationale oliemaatschappij (NIOC) werd een olietanker die voer op de Rode Zee eerder op de dag getroffen door twee raketten. De spanningen tussen aartsvijanden Iran en Saudi-Arabië zijn de laatste weken hoog opgelopen.

Sportkledingfabrikant Nike (plus 1 procent) maakte bekend te stoppen met het omstreden atletiekproject in het Amerikaanse Portland. De beëindiging is een direct gevolg van een dopingschorsing van de leidinggevende coach Alberto Salazar.

Bod

GM dikte 2,6 procent aan. De autofabrikant zou zijn bod in de onderhandelingen met vakbond UAW hebben verhoogd. Mogelijk komt er daardoor een einde aan de stakingen bij GM. Taxi-app Uber nam een meerderheidsbelang in de Chileense boodschappenbezorger Cornershop en werd 4,4 procent hoger gezet.

De euro was 1,1039 dollar waard, tegen 1,1044 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
wesley01
1
Hoe komt het dat de Amerikaanse beurzen toch nog behoorlijk wegzakken de laatste minuten voor het sluiten van de beurs?
RodolfoBoxo
0
Andy5
0
Alles is mogelijk, maar heeft niet te maken met kleine daling eind beurs. Gewoon wat winst nemen en vlak voor weekend positie sluiten. Alles hangt af van hoe voorlopige deal wordt gewogen en wat voor signalen we krijgen mbt Brexit ontwikkelingen. Maandag weten we meer!
Arie40
0
quote:

wesley01 schreef op 11 okt 2019 om 22:23:


Hoe komt het dat de Amerikaanse beurzen toch nog behoorlijk wegzakken de laatste minuten voor het sluiten van de beurs?


Nou inderdaad. Ik verwachtte dat ie wel op 2% in de plus zou sluiten. En dan maandag verder stijgen.

Kan een prachtwerk worden; Brexit en handelsoorlog steeds verder naar een volwassen oplossing!?!
Kaspersky
0
Er staan behoorlijk gevoelige punten waar China mee akkoord is gegaan. Dit is positief te noemem.
Jopie1962
0
Sir Cryptalot
0
Zo zie je maar weer, onder druk wordt alles vloeibaar. De globalisatie heeft zijn nadelen, maar die onderlinge afhankelijkheid verplicht wel tot het water bij de wijn.
Happy
0
baloub1
0
Zoveel is er dus weer niet bereikt. Over twee weken krijgt Trump een woedeaanval en worden tarieven weer ingevoerd. Ook over de deal met de Brexit heb ik zo mijn twijfels. Ben er vrijdag maar uitgestapt. Kijken hoe het zich ontwikkeld.
Happy
0
quote:

baloub1 schreef op 12 okt 2019 om 11:28:


Zoveel is er dus weer niet bereikt. Over twee weken krijgt Trump een woedeaanval en worden tarieven weer ingevoerd. Ook over de deal met de Brexit heb ik zo mijn twijfels. Ben er vrijdag maar uitgestapt. Kijken hoe het zich ontwikkeld.


Kleren van de Keizer. Maar weinige zien het. Totdat.... en ja dan is het te laat. Komen nog genoeg instapmomenten de komende tijd. Even langs de zijlijn is ook prima. Levert niks op maar kost ook niks. Geduld!
ramp 2017
0
Als dit is geregeld . Kan er weer naar de economische dat en bedrijfscijfers gekeken worden ...
Happy
0
quote:

ramp 2017 schreef op 12 okt 2019 om 12:07:


Als dit is geregeld . Kan er weer naar de economische dat en bedrijfscijfers gekeken worden ...Jazeker, en waar die naar toe gaan de komende tijd is wel duidelijk. De vette jaren zijn over en we zullen het met minder gaan doen. Erg? denk het niet. Zo eens in de 7 - 10 jaar een correctie is meer dan gezond.
silverwheaton
0
quote:

Happy schreef op 12 okt 2019 om 12:13:


[...]

Jazeker, en waar die naar toe gaan de komende tijd is wel duidelijk. De vette jaren zijn over en we zullen het met minder gaan doen. Erg? denk het niet. Zo eens in de 7 - 10 jaar een correctie is meer dan gezond.Je verkondigde nog maar net een LT-portefeuille te bezitten. Waaruit bestaat die, als ik zo vrij mag zijn jou 't vuur aan de schenen te leggen?
Happy
0
quote:

silverwheaton schreef op 12 okt 2019 om 12:19:


[...]

Je verkondigde nog maar net een LT-portefeuille te bezitten. Waaruit bestaat die, als ik zo vrij mag zijn jou 't vuur aan de schenen te leggen?


Ik longterm.... no way. Nee, verwacht al vanaf augustus AEX 550 niveau een daling. Duurt wat langer maar dat hij komt is voor mij zeker.
Belegger81
0
quote:

Happy schreef op 12 okt 2019 om 12:47:


[...]

Ik longterm.... no way. Nee, verwacht al vanaf augustus AEX 550 niveau een daling. Duurt wat langer maar dat hij komt is voor mij zeker.Kost het wachten op de daling je niet meer rendement dan de daling zelf, als die al komt?
Happy
0
quote:

Belegger81 schreef op 12 okt 2019 om 16:08:


[...]

Kost het wachten op de daling je niet meer rendement dan de daling zelf, als die al komt?


Nee, zoals ik ak eerder vermeld heb maak ik korte ritjes met uiteindelijk grote daling in gedachte. Was vrijdag zelfs 2 x long. Maar geef toe met shortpositie het weekend ingegaan. Is druk handelen maar op mijn vrije dagen en vaak ook om mijn werk vind ik het een leuke hobby. Doe het met een heel klein gedeelte van mijn geld. Meeste zit in vaste activa. En nooit meer als 15K max tegelijk.
Knight V
0

AEX op 550 of op 800. Beiden kan, omdat AEX gedragen wordt door 4 topzware jongens en als die zakken, dan kan AEX zomaar flink dalen of stijgen, maar een correctie zal het niet zijn.

De correctie was al gaande vanaf 2018. December 2018 stond AEX op 480 (kwamen van 570 in juli).

Meeste aandelen hebben 20-30% dip gehad, alleen dat zag je niet goed in de AEX, met ASML die zomaar boven de 220 steeg, terwijl handelsoorlog een feit was en meeste aandelen naar beneden zijn getrokken.
Laatste paar maanden zijn de aandelen weer aangetrokken.

De wereld economie staat aan de vooravond van heuse verandering.

Klimaat zal ervoor zorgen dat massa elektrische auto's worden gemaakt, zonnepanelen, windmolens, gasvrij... en investeringen op gebied van 5G en 6G zal de toekomst veranderen. Huizen die verbouwd worden om te voldoen aan gasvrij en duurzaamheid.

Nee.... we zijn er nog lang niet... met groei.

Gevaar is niet ECB of FED of dat rente laag is maar de tweespalt in geloof... de islam tegen de christenen... dat zal steeds duidelijke vormen krijgen omdat overheden de signalen op dit moment negeren.
Wij houden van pamperen.

Voordat je het weet, heb je oorlog.... dat is mn grootste zorg.

maar het is nog niet verloren...

De cyclische aandelen hebben voor mij een leuke rendement gemaakt en we gaan nog meer zien als de producenten, de consumenten gaan besteden.
Er is vraag maar niemand wil NU geld uitgeven dankzij onze lieve Trump.

Nog even mensen, de impeachment en Trump aangiftes krijgen steeds meer vorm in Amerika dat hij corrupt of fraude heeft gepleegd.

marcel13
0
14/10/2019 11:41:23
Beursupdate: China komt terug op deal.

(ABM FN-Dow Jones) De markten komen maandagochtend verder onder druk te staan en dit is vanwege China. Dat zei sales trader Gert Berendse van ING tegen ABM Financial News.

"China wil opnieuw om de tafel voor het de fase 1 deal met de VS tekent", aldus Berendse. "En dat betekent dat we terug bij af zijn."

Het is volgens Berendse nu wachten op de Amerikaanse president Donald Trump. "Die wordt gek als hij wakker wordt", denkt Berendse.

Afgelopen vrijdag presenteerde Trump de deal nog vol trots. Daarbij zei de president bereid te zijn om de verhoging van de importheffingen later deze maand te willen opschorten.

Door: ABM Financial News.

18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links