Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Corbion wil CO2-emissie terugdringen

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 12:23 | Views: 2.478

Corbion 10:34

33,80 +0,15 (+0,45%)

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf Corbion wil zijn CO2-uitstoot in 2030 met een derde hebben verlaagd ten opzichte van het jaar 2016. Het Nederlandse bedrijf spreekt zelf van een "ambitieus" en "gewaagd maar realistisch" plan.

De doelstelling heeft betrekking op emissies gerelateerd aan energie, de belangrijkste grondstoffen en transport. Het plan is gevalideerd door Science Based Targets initiative (SBTi), een samenwerkingsverband van onder meer de Verenigde Naties en natuurorganisatie WNF.

Corbion wil concreet 100 procent overstappen op hernieuwbare energie, meer letten op energiebesparing, bij vervanging van technologie meer oog hebben voor duurzaamheid, een onderzoeksprogramma starten voor onder meer hergebruik van warmte, en samenwerken met grondstofleveranciers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Corbion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare