Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China smeedt pad wegnemen eigendomsbeperking

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 11:08 | Views: 4.705 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China heeft een tijdpad uitgerold voor financiële hervormingen. Dan gaat het om het wegnemen van eigendomsbeperkingen voor financieel dienstverleners. Door de aanpassingen wordt het voor buitenlandse instellingen eenvoudiger om actief te worden op de Chinese financiële markten.

Per 1 januari 2020 worden beperkingen geschrapt voor bedrijven die handelen in termijncontracten. Begin april volgt eenzelfde stap voor fondsbeheerders. Voor bedrijven die handelen in aandelen wordt de beperking eind volgend jaar geschrapt. Hier werd door toezichthouder CSRC een datum van 1 december genoemd. Vorig jaar werden restricties over eigenaarschap van lokale banken al weggenomen.

Buitenlandse instellingen kijken al tientallen jaren reikhalzend uit naar hervormingen. Grote banken als JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Goldman Sachs zouden staan te popelen om hun aanwezigheid in China te vergroten.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 11 oktober 2019 13:03

  @ gokker...

  ik ook...

  China is zo ver verwijderd van de rest van de landen.
  Ze zijn 5 jaar verder met technologie.
  5G, gezichts herkenning, Robots, winkels zonder personeel...

  Mensen die nog in verleden denken, hebben hun VOC petje op en willen graag dat China nog steeds tot de arme landen behoort.

  Europe behoort tot de armste landen nu.
  Zelfs met 700 mio inwoners kunnen wij Amerika niet verslaan en wij denken dat wij verder zijn dan de chinezen met civilisatie....

  civilizatie:
  Politie agenten worden neer gemept
  Ambulance personnel worden bekogeld
  Fortuin neergeknald
  Advocaat neergeknald

  civilizatie, wat is dat......

  Europa + Amerika moeten zich inbinden. Ze denken dat ze 1.3 miljard bevolking de baas over zijn.
 2. forum rang 7 gokker 11 oktober 2019 13:29
  quote:

  Knight V schreef op 11 oktober 2019 13:03:  [...]
  civilizatie, wat is dat......

  Europa + Amerika moeten zich inbinden. Ze denken dat ze 1.3 miljard bevolking de baas over zijn.  Mij ging het even over dit laconieke oordeel over een rijk dat al tot enorme bloei was gekomen toen onze voorouders nog als nomaden door de steppen van Eurazië trokken.

  Wat op het moment speelt is een proces waarin één van de weinige overgebleven communistische landen zich langzaam richting kapitalisme ontwikkelt. Evolutie in plaats van revolutie. Het is te hopen dat dat proces ergens onderweg stopt.

  Wat de economische macht van China betreft, daar heeft de USA met recht angst voor. Over 10-20 jaar is het afgelopen met de Amerikaanse hegemonie op deze planeet. Zoiets noemt men het recht van de sterkste.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare