Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Groene opening Wall Street verwacht'

'Groene opening Wall Street verwacht'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen woensdag naar verwachting met bescheiden winsten aan de nieuwe handelssessie. China kwam met een uitzonderingenlijst voor importheffingen tegen de Verenigde Staten, maar die lijkt niet meteen een jubelstemming te veroorzaken. De Amerikaanse president Donald Trump haalde daarnaast andermaal hard uit naar de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve.

Peking zal onder andere op pesticiden, diervoeding en smeermiddelen zal geen invoertarief van 25 procent meer rusten. De handelsbelemmering blijft staan voor belangrijke Amerikaanse agrarische exportproducten als soja en varkensvlees.

Donald Trump pleitte via Twitter voor een verlaging van de Amerikaanse rente door de Fed tot nul of zelfs daaronder. De kans tot zo'n stevige renteverlaging wordt volgens de president door beleid van "idioten" nu niet benut. De kritiek op centrale bankiers valt aan de vooravond van een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Alom worden nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de eurozone verwacht.

Amazon

Bij de bedrijven weet Baker Hughes de aandacht op zich gericht. Industrieel concern General Electric heeft aangekondigd zijn meerderheidsaandeel in de oliedienstverlener op te geven door voor 3 miljard dollar aan aandelen in Baker Hughes te verkopen.

Amazon ligt onder een vergrootglas van Amerikaanse autoriteiten. De markttoezichthouder FTC bereidt met ondervragingen van kleinere ondernemers mogelijk een grondig mededingingsonderzoek naar de webwinkelreus voor. Uber en Lyft bewegen mogelijk op een nieuwe wet die de senaat van Californië heeft aangenomen. Die bepaalt dat de ontwikkelaars van de gelijknamige taxi-apps 'zelfstandige' chauffeurs voortaan als werknemer moet behandelen.

GameStop

Autoconcern General Motors riep in de VS miljoenen auto's terug naar de garage wegens een probleem met het remsysteem. De winkelketen voor videospelletjes GameStop stond voorbeurs ruim 15 procent lager na tegenvallende kwartaalcijfers.

Ook Apple weet de aandacht nog op zich gericht, na de onthulling van nieuwe producten een dag eerder tijdens de sessie. Dinsdag eindigden de aandelenbeurzen in New York met kleine uitslagen. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 26.909,43 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging een fractie omhoog tot 2979,39 punten. De Nasdaq daalde juist een fractie tot 8084,16 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links