Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Deens onderzoek naar tiental banken om dividendfraude'

'Deens onderzoek naar tiental banken om dividendfraude'

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Tien grote internationale banken, waaronder Goldman Sachs en Deutsche Bank, worden onderzocht door de Deense autoriteiten in verband met de Cum/Ex-affaire, een miljardenfraude met dividendbelasting. Dat meldt de Deense staatsomroep en de zakenkrant Borsen op basis van bronnen. Ook Citigroup, UBS, Morgan Stanley en Merill Lynch zouden onder het vergrootglas van de Deense autoriteiten liggen

De tien banken worden ervan verdacht dat zij een rol hadden in vermeende belastingfraude door het Canadese pensioenfonds Hoopp. Die fraude zou zijn gepleegd doordat eerst dividendbelasting werd teruggevraagd, waarna aandelen snel werden verkocht. Daarop werd opnieuw teruggave van de dividendbelasting gevraagd. De Deense overheid probeert ongeveer 1,8 miljard aan ten onrechte teruggegeven dividendbelasting terug te krijgen. Hoopp ontkent schuld aan de fraude.

In de Cum/Ex-affaire kwamen in Duitsland eerder grote banken onder het vergrootglas te liggen. Zo waren er invallen bij de Duitse tak van ABN AMRO en Commerzbank. De nu genoemde banken weigerden commentaar of reageren niet op vragen, schrijft Borsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 boem! 11 februari 2020 16:26
    Indien niet keihard wordt opgetreden tegen dit soort repeterende malversaties blijft het voor betrokken partijen voordelig om hun medewerking te verlenen.

    Waarom ruimte geven aan deze lieden, een boete van 3x het bedrag zal hun bereidwilligheid wel wegnemen. Met de pakkans hebben zij nog steeds het geldelijke voordeel aan hun zijde en de schaamte zijn zij allang voorbij gezien het repeterende karakter door steeds dezelfde partijen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links