Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis verkoopt belang Saam Smit Towage

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis verkoopt zijn belang in samenwerkingsverband Saam Smit Towage voor 201 miljoen dollar. De deal moet in het tweede kwartaal afgerond worden, afhankelijk van goedkeuring van autoriteiten.

Het samenwerkingsverband tussen Boskalis en Saam werd in 2014 gevormd en had destijds betrekking op havensleepactiviteiten in Brazilië, Panama, Mexico en Canada. Sindsdien heeft Saam Smit Towage zijn positie uitgebreid en zijn efficiencyverbeteringen en kostenvoordelen gerealiseerd. Tijdens gezamenlijke gesprekken hoe om te gaan met de meer competitieve marktomgeving zijn Boskalis en Saam tot de conclusie gekomen dat een volledige verkoop van het Boskalis-belang het meest gunstig zou zijn voor beide partijen.

Boskalis publiceert op 7 maart zijn jaarresultaten. Het bedrijf verwacht dat in deze resultaten een afschrijving op de havensleepsamenwerkingen van naar verwachting circa 200 miljoen euro zal zijn inbegrepen, inclusief de reeds in het eerste halfjaar gerapporteerde last en de effecten van deze transactie.

Boskalis stelt dat de ondernemingswaarde van heel Saam Smit Towage 560 miljoen dollar bedraagt. Boskalis ontvangt het geld voor de verkoop van zijn belang in contanten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. buy&hold-style 11 februari 2019 11:18
    Boskalis heeft in totaal vier joint ventures die zich internationaal bezighouden met sleepactiviteiten, een erfenis van de overname van Smit Internationale. Maar deze sector heeft last van toenemende prijsdruk.

    Dat komt volgens een woordvoerder van Boskalis vooral doordat grote containerrederijen fuseren, waardoor zij meer inkoopkracht krijgen. 'En soms hebben zij hun eigen sleepbedrijf, waardoor je klanten kwijtraakt.' Dit is volgens hem dit jaar met name het geval in Brazilië.

    Boskalis zal bij de presentatie van de jaarcijfers op 7 maart meer duidelijkheid geven over wat het van plan is met de voor Saam Smit te ontvangen $201 mln. Momenteel heeft het bedrijf een relatief beperkte nettoschuld van ruim €200 mln.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,600 18 apr
+0,400 +0,32%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links