Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vertrouwen Duitse beleggers neemt verder af

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de toekomst van de economie is verder afgenomen. Dat meldde onderzoeksinstituut ZEW op basis van een peiling in november. Door het oplopende aantal coronabesmettingen en nieuwe lockdownmaatregelen hadden kenners de daling al min of meer zien aankomen.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van plus 39 tegen een plus van 56,1 een maand eerder. Economen hielden in doorsnee rekening met een stand van plus 44,3.

De index die het vertrouwen in de huidige situatie meet, was nog altijd negatief. Vergeleken met een maand terug is het pessimisme zelfs weer wat opgelopen, tot een stand van min 64,3 tegenover min 59,5 in oktober.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 10 november 2020 14:54
    Goed gezien, Wat ik denk !

    Als je constateert dat de DAX de afgelopen 10 dagen van 11.500 naar boven de 13.000 is gestegen, kun je dus onmiddellijk vaststellen dat al dit soort onderzoekingen je eigenlijk heel vaak met kilo's zout kunt/ moet nemen...... Ongelooflijk herstel...... Door geen mens voorspeld en er zijn zoveel " specialisten" .......

    Peter
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links