Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis krijgt tik op Damrak

Arcadis krijgt tik op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht vooruit. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden overwegend in het groen. Beleggers schoven de zorgen over het handelsconflict aan de kant en trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak kreeg Arcadis een tik na de strategie-update over architectuurdochter CallisonRTKL.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 558,40 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 768,89 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen tot 0,2 procent. Frankfurt bleef vrijwel onveranderd.

In de MidKap stond Arcadis onderaan met een min van bijna 7 procent. Het advies- en ingenieursbureau doet CallisonRTKL toch niet van de hand, nadat eerder wel over een verkoop was gesproken. Het bedrijf zegt de strategische opties voor de architectuurdochter te hebben onderzocht. Daaruit kwam naar voren dat het voor alle partijen het beste is dat CallisonRTKL een apart onderdeel blijft binnen Arcadis.

Air France-KLM

Air France-KLM zakte 1,6 procent na de sterke koerswinst een dag eerder. De raad van bestuur van de luchtvaartcombinatie komt donderdag bijeen. Dan wordt mogelijk over een opvolger van topman Jean-Marc Janaillac gepraat, schrijft de Franse zakenkrant Les Echos.

Maaltijdbezorger Takeaway.com zette de opmars voort en ging aan kop bij de middelgrote bedrijven met een winst van 0,9 procent. Het aandeel zat een dag eerder ook al in de lift na een adviesverhoging door Bank of America Merrill Lynch.

Olie- en gasconcern Shell voerde de stijgers bij de hoofdfondsen aan met een winst van 1,3 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield klom 0,1 procent na een positief analistenrapport van Macquarie. Verlichtingsbedrijf Signify gaf een deel van de winst van een dag eerder uit handen en stond onderaan met een verlies van 1,7 procent.

Euro

In Londen zakte Ocado 3 procent. De Britse onlinesupermarkt zag de winst in de eerste zes maanden van het jaar met 13,9 procent dalen door hogere investeringskosten. Het aandeel Ocado is in de afgelopen twaalf maanden met ruim 250 procent gestegen dankzij deals met grote internationale supermarktconcerns.

De euro was 1,1747 dollar waard, tegen 1,1745 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 74,19 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 78,71 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 15 apr
    884,07
    0,00% 0,00
  2. Arcadis 15 apr
    59,050
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links