Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU-landen verdeeld over uitstelverzoek brexit

BRUSSEL (AFN) - De EU-regeringen zijn verdeeld over de vraag hoelang het Britse vertrek uit de EU kan worden uitgesteld. Frankrijk zet grote vraagtekens bij een uitstel dat over de Europese verkiezingen van eind mei heen gaat, zeggen diplomaten in Brussel. De Britse premier Theresa May heeft om een eenmalige verlenging tot 30 juni gevraagd.

De 27 andere regeringsleiders nemen woensdag op een speciale top in Brussel een besluit over het verzoek, waarvoor unanimiteit nodig is. De meeste Europese regeringen, waaronder Nederland, zien juist meer in een langer uitstel dan waar May om vraagt. Ze hopen dat daarmee de onzekerheid en onrust bij burgers en bedrijven over een dreigende wanordelijke brexit door een no-dealscenario tot bedaren komt.

Er komt vrijwel zeker uitstel omdat niemand wil dat de Britten vrijdag middernacht, als de huidige deadline verloopt, zonder een door het Britse parlement goedgekeurde scheidingsdeal, uit de EU ‘vallen’.

Geen heronderhandeling

De Franse president Emmanuel Macron wil voor hij instemt met een nieuwe brexitdatum weten van May wat haar bedoeling is met de Europese verkiezingen. ,,Het is niet evident dat ze meedoen op 23 mei als ze op 30 juni vertrekken’’, aldus een diplomaat. Het nieuwe Europees Parlement moet op 1 juli worden geïnstalleerd. May heeft laten weten dat ze liever geen verkiezingen houdt maar de organisatie ervan is wel in gang gezet.

Als de EU-top zou kiezen voor een lang uitstel tot bijvoorbeeld volgend voorjaar, dan is dat onder voorwaarde dat de Britten het functioneren van de EU niet dwarsbomen. Het terugtrekkingsakkoord dat May in november met Brussel bereikte, en dat al drie keer door haar parlement is weggestemd, kan niet heronderhandeld worden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 april 2019 16:34

    Hahaha... jopie... ik hoop het niet.

    Maak mij meer zorgen over de onwetendheid van NL over Brussel.

    Geleidelijk worden er afspraken gemaakt en getekend om de soeverniteit van NL naar Brussel over te dragen.

    Met het installeren van een europese leger die onder bevel staat van Brussel, kunnen ze als ze willen het leger naar NL sturen als wij "lastig" worden. Wat Hitler niet gelukt is, doen ze nu met federale staat "europa", zonder oorlog te voeren.

    Ze zouden zeker nu met de opstootjes in Frankrijk (waar je niks van hoort trouwens) een leger willen sturen om de gele hempies te onderdrukken.

    Brussel is langzaam de zaken, die bij een land horen, te verbieden en zelf regels op te stellen zoals de uitkeringen.

    Straks zijn het de pensioenen...

    Ik hoop dat velen gaan stemmen op partijen die voor onze soeverniteit opkomen.

    Huidige coalitie (1e kamer) hebben wet verworpen om 2/3e meerderheid te verkrijgen voor invoering van de wetten die door brussel zijn aangenomen.

    Het begin van afbraak is begonnen.

  2. zonnedaal 10 april 2019 17:01
    quote:

    Knight V schreef op 10 april 2019 16:34:

    Het begin van afbraak is begonnen.
    Begin? Sinds het einde van WO2 wordt aan de stoelpoten van de Europese Natiestaten gezaagd. De Engelsen komen er dus ook achter dat een scheiding met de EU niet eens meer mogelijk is. Terwijl ze niet eens lid zijn van de Eurogroep. Voor deze leden is een scheiding al helemaal uitgeloten.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links