Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Einde winstreeks op Wall Street'

Gepubliceerd op 10 jan 2019 om 14:51 | Views: 4.675

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan naar verwachting voor een lagere opening. Daarmee zou er een einde komen aan de opmars op Wall Street van de afgelopen dagen. Het optimisme bij beleggers over het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten heeft plaatsgemaakt voor zorgen over zwakkere economische groei in China en de aanhoudende shutdown van de Amerikaanse overheid.

President Donald Trump heeft een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Democraten over de bouw van een muur aan de grens met Mexico woensdag abrupt verlaten. Het was een ,,totale verspilling van tijd'', schreef Trump op Twitter. De strijd over de grensmuur die Trump wil, is de reden voor de 'shutdown', die delen van de overheid sinds Kerstmis stillegt. Een einde aan het begrotingsgeschil en de shutdown is voorlopig niet in zicht.

Nike staat in de belangstelling. De Europese Commissie opent een onderzoek naar de fiscale behandeling van Nike in Nederland. Brussel wil nagaan of belastingafspraken die Nederland met Nike heeft gemaakt de onderneming een oneerlijk voordeel opleveren ten opzichte van haar concurrenten. Dit zou in strijd zijn met de Europese staatssteunregels.

Fabrieken

Ford zet het mes in zijn Europese divisie. De automaker schrapt naar verwachting duizenden banen en sluit mogelijk enkele fabrieken. De productie van sommige modellen voor de Europese markt wordt gestaakt. Ook de samenwerking in Rusland wordt tegen het licht gehouden. Met de ingrepen wil Ford weer winstgevend worden in de regio.

Er zijn ook diverse bedrijven met cijfers gekomen. Retailers Kohl's en Macy's beleefden een tegenvallende feestdagenperiode tegen en wacht waarschijnlijk een flink lagere opening. Datzelfde geldt voor L Brands, het moederbedrijf van lingeriemerk Victoria's Secret. Winkelketen Target kende juist een goede eindejaarsperiode. Daarnaast heeft American Airlines zijn winstverwachting voor 2018 verlaagd. Het aandeel Twitter lijkt verder meer in trek, vanwege een adviesverhoging.

Speech

Op macro-economisch vlak bleek onder meer dat de inflatie in China afgelopen maand lager is uitgevallen dan verwacht. Kenners herkennen hierin een nieuw signaal dat de economische groei in 's werelds op een na grootste economie aan het afzwakken is.

Fed-voorzitter Jerome Powell geeft ook weer een speech. Woensdag bleek uit notulen dat beleidsbepalers bij de Federal Reserve bij hun rentebesluit in december al een stuk voorzichtiger waren dan de destijds uitgegane verklaring deed vermoeden. Powell zei in een speech vorige week al iets soortgelijks. Dat voedde de speculatie dat de rente komende tijd wel eens minder snel omhoog zou kunnen gaan dan gedacht.

Woensdag gingen de graadmeters nog met plussen de handel uit. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 23.879,12 punten. De brede S&P 500 won ook 0,4 procent, tot 2584,96 punten, en technologiebeurs Nasdaq klom 0,9 procent naar 6957,08 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sjonnie2
0
'Einde winstreeks op Wall Street'

Knap dat ze bij AFN voordat de beurs in de USA open gaat nu al weten dat de beurs daar in het rood gaat eindigen.

Mrx77
0
Blijkbaar zijn ze gebaat dat onze nederlandse beurs nog verder onderuit gaat om paniekverkopen te veroorzaken. Wij openen ook flink in rood en nu staan we bijna op break even. Dit soort titels dragen niet aan verdere herstel vd aex. Ik merk echt dat alle koptitels een negatieve lading geven aan het prille beurssentiment...ik hoop dat ze gewoon onafhankelijk blijven rapporteren en geen emoties in die kopteksten vermelden.
sjaak1918
0
Big Tuna
0
Ze kunnen zo aan de slag bij het KNMI, weermannetjes bij het NOS journaal. Daar heb je ook geen reet aan.
g62333
0
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

Hermando schreef op 10 jan 2019 om 20:40:Mij valt op dat iedereen ons een recessie aanpraat.
Fakenews en news maken handel....
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord