Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resultaten BAM stellen zwaar teleur'

'Resultaten BAM stellen zwaar teleur'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van BAM in het derde kwartaal zijn aanzienlijk lager dan verwacht. Dat schrijven analisten van KBC in een commentaar. Met een winst voor belastingen van 75 miljoen euro over de eerste negen maanden, lijkt het onwaarschijnlijk dat het bedrijf over heel 2017 de gemiddelde marktprognose van 145 miljoen euro gaat halen.

De winst voor belastingen kwam in het derde kwartaal uit op 22,4 miljoen euro. Dat is volgens KBC 15 miljoen euro minder dan analisten gemiddeld hadden voorzien. De omzet van 1,6 miljard euro voldeed evenmin aan de verwachtingen. BAM herhaalde zelf wel de verwachtingen voor heel 2017.

KBC handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 6,20 euro, maar voorspelde voor donderdag wel aanzienlijke druk op de koers. Het aandeel stond omstreeks 09.40 uur met een verlies van 7,7 procent op 4,68 euro stijf onderaan de MidKap.

ING (buy) noemde het handelsbericht een grote misser, maar wees daarbij ook op timing-effecten. Zo zijn verschillende boekingen doorgeschoven naar het vierde kwartaal. De kenners rekenden eveneens op een negatieve koersreactie, gezien de nog steeds fragiele reputatie van BAM op de beurs.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 apr Barclays kleiner in BAM
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 november 2017 09:55
    Ik snap het niet... Er wordt best wel wat gebouwd, maar BAM is juist voorzichtiger geworden in het aannemen van projecten, ze zijn afgeslankt, en wilden focussen op winstgevendheid. Gezien hun cijfers is ze dat goed gelukt, dus vanwaar deze afstraffing? KBC is just adding insult to injury...
  2. forum rang 4 Bob777 9 november 2017 11:09
    Dank je voor dit bericht, lekker ingestapt. Ik zeg rond de middag een positief berichtje dan gaat het goed. Wat hier staan wel gekke dingen in het bericht.
    KBC vindt denkt dat BAM de door hun verwacht winst niet haalt en BAM welf denk dat ze wel hun eigen prognose halen. Dan is hun verwachting toch te groot geweest of ben ik nou gek. Maar dan wel je koersdoel handhaven. Misschien een keer een idee om bij koesdoelen ook een termijn te noemen.
    Ik vind het persoonlijk wel redelijk knap hoe ze het doen met sterke kostenstijgingen in bouwmaterialen en personeel dat steeds moeilijker te krijgen is. Dan is juist een goede keuze om minder werk aan te nemen met hogere marges. Maar de resultaten daarvan ga je pas later zien.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

4,020 17:35
+0,034 +0,85%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links