Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelsoorlog drukt autoverkopen China

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Chinezen zijn door de aanhoudende handelsspanningen met de Verenigde Staten minder te porren voor de aanschaf van nieuwe auto's. Vooral de onzekerheid over prijsontwikkelingen zorgde afgelopen maand voor mindere verkopen. In de eerste jaarhelft was nog wel sprake van groei.

Volgens de Chinese brancheorganisatie werden in juni 1,7 miljoen nieuwe auto's verkocht. Dat betekende een daling met bijna 4 procent in vergelijking met een jaar eerder, de grootste daling in anderhalf jaar tijd. Vooral de aanschaf van Amerikaanse modellen stond onder druk. Amerikaanse auto's zijn goed voor 12 procent van het totaal.

Niet alleen Amerikaanse merken staan onder druk. Europese fabrikanten als Daimler en BMW bouwen hun auto's voor de Chinese markt deels in de VS en kampen ook met het gedoe rond importheffingen.

Ook het WK voetbal in Rusland zorgde er overigens voor dat potentiële kopers in China minder tijd overhielden voor een bezoek aan de showroom.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Bonost 9 juli 2018 12:54
    "Niet alleen Amerikaanse merken staan onder druk. Europese fabrikanten als Daimler en BMW bouwen hun auto's voor de Chinese markt deels in de VS en kampen ook met het gedoe rond importheffingen."

    Dat kunnen ze dan mooi als eerste gaan verminderen als gevolg van Trump's plannetje en dat verplaatsen naar andere delen van de wereld.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links