Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Banenverlies VS vorig jaar was ergste sinds 1939'

NEW YORK (ANP) - Het banenverlies in de Verenigde Staten vorig jaar was historisch hoog. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal lag het totaal aantal banen dat verloren ging op het hoogst niveau sinds 1939. Vooral onder de zwarte en Latino-bevolking en onder jongeren was het banenverlies groot.

In 2020 gingen in de VS per saldo krap 9,4 miljoen banen verloren. Dat is veel meer dan de ruim 5 miljoen banen die in 2009, in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis, verloren gingen.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid zei vrijdag dat de werkgelegenheid in december voor het eerst weer kromp sinds de coronaklap afgelopen voorjaar. In april, na de afkondiging van lockdowns tegen de coronapandemie, gingen in een klap rond de 20 miljoen arbeidsplaatsen verloren.

De horecasector en aanverwante branches werden vorig jaar in de VS, net als elders, het hardst getroffen. Daardoor nam vooral de werkloosheid onder minderheden, jongeren en lager opgeleide werknemers sterk toe. Deze groepen werden volgens de krant al onevenredig zwaar getroffen door de economische gevolgen van de coronacrisis.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links