Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verse krachten voor Europese toezichthouder ESMA

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Europese marktwaakhond ESMA staat voor een forse uitbreiding van het personeelsbestand. De toezichthouder krijgt naar verwachting de komende jaren meer werk op zijn bordje, mede door de brexit, en is daarom op zoek naar ruim honderd nieuwe medewerkers.

De in Parijs gevestigde autoriteit zegt dat de prioriteit ligt op het versterken van het toezicht op de kapitaalmarkten van de Europese Unie. Verder is voor de ESMA een belangrijke taak weggelegd bij de uitwerking van de brexit. Nu de Britten uit de Europese Unie stappen wordt de ESMA ontdaan van zijn grootse financiële centrum, die in Londen.

Het personeelsbestand zal tot 2022 groeien tot 384 mensen, tegenover de huidige 233. De waakhond wordt daarbij verantwoordelijk voor het toezicht op zogeheten benchmarkindexen, effectenfinancieringstransacties en bepaalde clearinghouses die voor biljoenen euro's aan transacties regelen.

De ESMA, die werd opgericht in de nasleep van de financiële crisis van 2008, werkt aan gemeenschappelijke regels voor de 28 lidstaten van de EU. Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk dreigt volgens de waakhond de financiële markten te versplinteren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links