Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bonden kondigen garagestaking aan in Almere

Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 17:34 | Views: 2.241

Stern 24 apr

19,05 0,00 (0,00%)

ALMERE (AFN) - Bij de garages van Stern, Broekhuis en Dijkstra Citroën in Almere wordt vrijdag gestaakt. Vakbonden FNV en CNV zijn bezig met een reeks acties bij garagebedrijven om de werkgevers te dwingen in te stemmen met hun eisen voor een nieuwe cao.

Het gaat om afspraken voor zo'n 85.000 mensen. De medewerkers verzetten zich onder meer tegen het verplicht stellen van werken op zaterdag. Werkgeversorganisatie BOVAG probeerde de partijen onlangs nog terug aan de onderhandelingstafel te krijgen. BOVAG is bereid het verplicht werken op zaterdag te schrappen als het maximum aantal vrijwillig in te roosteren zaterdagen opgeschroefd kan worden.

Maar de bonden vinden dat de werkgevers met meer over de brug moeten komen. ,,De werkgevers willen de mogelijkheid hebben dat er zonder toeslagen op zaterdag gewerkt kan worden. En ze willen automonteurs alsnog verplichten tot werk als ze de planning niet rondkrijgen. Dus dan is er nog steeds een verplichting om te werken op zaterdag'', zegt FNV-bestuurder Albert Kuiper.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Stern 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Stern Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord