Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis onder druk op lager Damrak

Boskalis onder druk op lager Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag opnieuw omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Op het Damrak kampte Boskalis met een adviesverlaging. Beleggers verwerkten daarnaast het besluit van de Chinese centrale bank om de kapitaaleisen voor banken verder te versoepelen en keken uit naar de start van het kwartaalcijferseizoen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de min op 537,81 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 770,28 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,5 procent. De hoofdindex in Milaan zakte 1,3 procent door de aanhoudende zorgen over de Italiaanse begrotingsplannen.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een verlies van 1,9 procent. Uitzender Randstad ging aan kop met een winst van 0,7 procent.

Air France-KLM

In de MidKap stond baggeraar Boskalis onderaan met een min van ruim 4 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO. Sterkste stijger was oliedienstverlener SBM Offshore met een plus van 0,8 procent.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM zakte 0,2 procent na publicatie van de vervoerscijfers. Ook heeft de Franse vliegersvakbond SNPL voorzichtig positief gereageerd op een loonbod van Air France.

ASMI

ASMI verloor 0,1 procent. De Chinese elektronicagigant TCL heeft voorlopige gesprekken gevoerd met het chipbedrijf over een overname van diens belang in ASM Pacific Technologies (ASMPT). Persbureau Bloomberg stelde eerder dat TCL zou overwegen om een bod van 1 miljard dollar uit te brengen op het belang.

In Londen won Schroders 0,9 procent en daalde Lloyd Banking Group 0,1 procent. De beide Britse financiële instellingen voeren gesprekken over een samenwerking op het gebied van vermogensbeheer.

Euro

Airbus klom 1,2 procent in Parijs. De Europese vliegtuigfabrikant heeft een nieuwe topman in het vizier als opvolger van Tom Enders die heeft aangekondigd op te stappen. Volgens de Franse krant Le Figaro gaat het om Guillaume Faury, die nu nog leiding geeft aan de divisie voor commerciële vliegtuigen van Airbus.

De euro was 1,1497 dollar waard, tegen 1,1515 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 73,68 dollar. De prijs van Brentolie zakte 1,1 procent tot 83,24 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. HAL Trust 19 apr
    125,400
    -0,16% -0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links